Kérdésessé vált a dánok elleni vb-selejtező mérkőzés

A Dán Labdarúgó-szövetség (DBU), valamint a dán labdarúgók érdekvédelmi szervezete (SPF) közötti, hat hónapja húzódó egyeztetési vita sikertelenül zárult, emiatt elképzelhető, hogy az Eb-ezüstérmes női dán válogatott szeptember 19-én nem áll ki a Magyarország elleni vb-selejtezőre.

Az mlsz.hu vasárnap délutáni közlése szerint a Dán Labdarúgó-szövetség hivatalos tájékoztatása alapján elképzelhető, hogy elmarad a szeptember 19-re tervezett Magyarország–Dánia vb-selejtező.

A DBU és a professzionális dán labdarúgók érdekvédelmi szervezete (SPF) között hosszú ideje ellentét húzódik a női A-, és az U21-es válogatott menedzselése, és azok anyagi juttatásai kapcsán.

A tárgyalások hat hónap után sem vezettek eredményre, ami végül azt eredményezte, hogy a dán női A-válogatott szeptember 15-én, pénteken nem állt ki Hollandia ellen a hazai rendezésű felkészülési találkozójára, pedig telt ház előtt léphettek volna pályára a csapatok. Szombat este az SPF közleményben jelezte, hogy amennyiben a dán szövetség nem teljesíti haladéktalanul a feltételeiket, nem lépnek pályára a Magyarország elleni vb-selejtezőn sem.

– Minden szempontból sajnálatos, ami a dán labdarúgásban történik. Ennek ellenére bízunk benne, hogy a női válogatottunk pályára lép majd az előttünk álló vb-selejtezőn. A helyzet megoldása érdekében felvettük a kapcsolatot a FIFA és az UEFA illetékeseivel is, de egyelőre nem tudjuk, hogyan oldódhat meg a precedens nélkül helyzet – fogalmazott Kim Hallberg, a DBU szóvivője a szövetség honlapján.

A külső körülményektől függetlenül Markó Edina szövetségi kapitány csapata továbbra is teljes erőbedobással folytatja a felkészülést a mérkőzésre, melyet kedden, a gyirmóti Alcufer Stadionban kellene lejátszani 18 órától.

fotó: mlsz.hu

Vélemény, hozzászólás?