Kerekesszékes kézilabda-bemutató az Elek Gyula Arénában

Történelmi mérkőzést rendeznek szeptember 26-án, 16.30-kor az Elek Gyula Arénában: a Ferencváros–MOL-Pick Szeged férfi bajnokit megelőzően a Ferencvárosi Torna Club kézilabda szakosztálya és a Magyar Kézilabda Szövetség lehetőséget biztosít a bemutatkozásra az Európa-bajnokságra készülő kerekesszékes kézilabda-válogatottnak!

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapjának közlése szerint a Ferencvárosi Torna Club eltökélt célja, hogy ne csak a sportpályán, hanem azon kívül is példát mutasson. Ugyanezen elvek vezérlik a Magyar Kézilabda Szövetség munkáját is, a két szervezet közös célja, hogy felhívja a figyelmet az esélyegyenlőségre, a társadalmi felelősségvállalás fontosságára.

Szeptember 26-án, 16.30-kor a kézilabda iránt rajongó drukkerek ismét megmutathatják, hogy képesek egy emberként egy kivételes kezdeményezés mögé állni. Közvetlenül a Ferencváros–MOL-Pick Szeged bajnoki találkozót megelőzően az Elek Gyula Arénában fennállása során első alkalommal tarthat bemutató mérkőzést a kerekesszékes kézilabda-válogatott!

A szűk egy esztendeje megalakult kerekesszékes nemzeti csapat szövetségi kapitánya Takács Gabriella, aki korábban évekig játszott a Ferencvárosban. Tagja volt a Kökény Beatrix, Farkas Ágnes, Pádár Ildikó, Fiedler Erika és Szarka Éva nevével fémjelzett csapatnak, amely százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az 1994/95-ös bajnokságot.

Februárban csatlakoztam a válogatotthoz, és úgy döntöttünk, hogy a Magyar Kézilabda-szövetség segítségével elindulunk az idei, decemberi Európa-bajnokságon – mondta Takács Gabriella, majd azzal folytatta: – Elképesztő élettörténetekkel találkozhatunk a válogatott játékosainál, akik nagyon szerethető, jó kedélyű, életvidám társaságot alkotnak. Megérdemlik a figyelmet, ezért is köszönöm a Ferencvárosnak, hogy lehetőséget ad nekünk erre a mérkőzésre.

A szervezők arra kérnek minden szurkolót, hogy a Szeged elleni találkozó előtt a lehető legkorábban érkezzenek meg az Elek Gyula Arénába! A történelmi, bemutatkozó mérkőzést szeptember 26-án, szerdán, 16.30-kor rendezik meg. A találkozóra a belépést azoknak tudják a szervezők biztosítani, akik rendelkeznek FTC férfi- vagy kombinált bérlettel, valamint azoknak, akik megváltják jegyüket az FTC-Szeged bajnokira.

fotó: keziszovetseg.hu