Keszler Andrea a negyeddöntőben búcsúzott 1000 méteren

Keszler Andrea a negyeddöntőben búcsúzott a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

Az 500 méteren tizedik tatabányai sportoló megtartotta harmadik pozícióját a rajtnál, aztán a futam első felében két holland, az 500-on ezüstérmes holland Yara van Kerkhof és a szám vb-bronz- és Eb-ezüstérmese, Suzanne Schulting mögött „vonatozott”. Féltávnál az orosz Jekatyerina Jefremenkova megelőzte, ráadásul a harmadik olimpiáján szereplő Keszler kisodródott, ahogy a kanyarban külső ívre került, így visszaesett utolsónak az ötösben. Később, amikor már reménytelennek látta a továbbjutást, le is szakadt riválisaitól, akik közül az ötszörös világbajnok dél-koreai Sim Szuk Hi mellett végül Schulting lett elődöntős.

A program a férfi 500 és a női 1000 méter elődöntőivel, majd fináléival folytatódik, végül – a magyar csapat részvételével – az 5000 méteres férfi váltó éremcsatájával zárul.

Az elején próbáltam feljebb lépni, de a két holland nagyon összezárt előttem, így visszaverték a támadásokat, nem találtam rést. A dél-koreai lány is későn indult meg, pedig azt szerettem volna kihasználni. A végére el is fáradtam” – mondta Keszler Andrea.

Csütörtökön a női 1000 mellett férfi 500 méteren és az 5000 méteres férfi váltók küzdelmében hirdetnek győztest, utóbbiban a magyar csapat is érdekelt.

(MTI)

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt