Keszthelyi-parádé, az UVSE a címvédő kiütésével már továbbjutó

A rendező UVSE, Keszthelyi Rita fantasztikus játékának, s többek között féltucat góljának köszönhetően 11-5-re kiütötte szombaton a címvédő orosz Kirisi csapatát a női vízilabda Euroliga budapesti csoportselejtezőjében, a Hajós Uszodában. A százszázalékos magyar együttes így már továbbjutott.

A címvédő orosz és a LEN Kupa-győztes magyar csapat ebben a szezonban már megmérkőzött egymással, november elején az Európai Szuperkupáért rendezett összecsapáson, ugyancsak Budapesten 10-6-ra a vendégek diadalmaskodtak.

Az UVSE azóta megszerezte a világ egyik legjobb játékosát, az amerikai Maggie Steffenst, aki pénteken, a görögök Vuliagmeni elleni 13-8-as sikerből – első itteni tétmérkőzésén – négy góllal vette ki a részét.

A Kirisi elleni összecsapás legjobbja ezúttal a magyar válogatott kapitánya, Keszthelyi Rita volt, akinek a vezetésével a második negyed közepén már öt góllal (6-1) vezetett az UVSE. A találkozó ezzel gyakorlatilag el is dőlt, az oroszok az utolsó percben csak „kozmetikázni” tudták az eredményt.

Eredmény (az európai szövetség honlapjáról):
női Euroliga, 2. selejtezőkör, 2. forduló:

G csoport (Hajós Uszoda):
UVSE-Kirisi (orosz) 11-5 (3-1, 4-1, 2-0, 2-3)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 6, Csabai, Parkes 2-2, Steffens

További magyar érdekeltségű eredmények:
BVSC-Zugló – Vuliagmeni (görög) 19.45

H csoport (Barcelona):
CN Sant Andreu (spanyol)-Dunaújváros 20.30

A körmérkőzéses sorozat vasárnapi zárásakor a négy kvartettből az első két helyezett jut be az Euroliga legjobb nyolc csapata közé. A negyeddöntőben a csoportelsőket a négyesek második helyezettjeivel sorsolják össze.

(MTI)