Készüljünk a nyárra magabiztosan, jókedvvel!

A FittMóka zenés torna is áttért az online térbe, így most az egész család együtt mozoghat. A FittTündér, Kozma Zsuzsa egészségmegőrző torna videóival „ép testben ép lélek” jelmondattal segít a nagyszülőknek, szülőknek, gyerekeknek életerősnek maradni.

Sokáig voltunk bezárva, így nem csoda, ha elszoktunk a rendszeres testmozgástól, nagy sétáktól, és a busz után sem kellett rohannunk. Ebben az időszakban is kiemelt figyelmet kell fordítanunk az egészséges életmódra, hogy még inkább kirobbanó formában legyünk. Arról nem beszélve, hogy a tavasz szinte elrepül, és nemsokára beköszönt a nyár.

Kozma Zsuzsa, aerobic és személyi edző ad tanácsot, hogyan tartsuk kordában, vagy éppen vezessük le a felesleges energiát, súlyt, zsírtartalékot:

Mindig nagyon fontos a rendszeres testedzés és a tudatos táplálkozás. Az aktív élet jót tesz a szervezetünknek, és boldognak érezzük magunkat. A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás a testnek és léleknek kitűnő állapotot biztosít. A napi minimum 30 perces edzés során felszabaduló endorfintól boldogság és nyugalom árasztja el testünket, lelkünket, és fennmarad az egészséges testsúly is. A legfontosabb, hogy a tudatos táplálkozással együtt sok betegség megelőzhető mint például a cukorbetegség, magas vérnyomás, csontritkulás. Egyszerű feladatokkal sokat tehetünk egészségünkért: szobában végezhető step padra lépkedés, szoba kerékpározás, aerobikozás az izomcsoportoknak és a szívünknek is jót tesz. Súlyzós edzéssel minden izomzatot erősítünk, és az erős izom védi az ízületeinket a sérülékenységtől, és az alakunk is formálódik. Emellett fontos a test rugalmassága, és ehhez kellenek a nyújtó gyakorlatok. Lényeges, hogy jó minőségű és változatos ételeket fogyasszunk, többször keveset. Figyeljünk a rendszeres víz fogyasztására is!

További információ: https://www.facebook.com/zsuzsannafitnessedzozenesovitorna.kozma/