Két éremmel zárt a magyar csapat a budapesti kadet taekwondo Eb-n

A taekwondo kadet Európa-bajnokság zárónapján három magyar lépett pástra, Király Lili hajszálra volt a pontszerzéstől. A magyar csapat Molnár Bendegúz és Halász Dóra révén egy arany- és egy bronzéremmel zárta a kontinenstornát.

A Magyar Taekwondo Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint Király Lili (59 kg) a nyolcaddöntőben kezdte meg a szereplését, azaz ha nyerni tud a bemérkőző Esmeralda Husovics ellen, akkor már biztosan pontszerző. Sokáig fej-fej mellett haladtak, 4-4 után egy fejtalálattal 7-4-re a német elhúzott, válaszul Lili találatot már nem tudott bevinni. Másodpercekkel a vége előtt még kétszer megintették Husovicsot passzivitásért, de egyenlítésre nem volt idő. Lili a legjobb tizenhat között búcsúzott.

Szabó Áron (61 kg) 21-5-ös vereséget szenvedett az ukrán Yevgeniy Kucherenkótól a legjobb 16 közé kerülésért rendezett mérkőzésen. Teleki Blanka (55 kg) ugyanebben a fázisban búcsúzott, a szerb Magdalena Josifoskin nem talált fogást, déli szomszédunk 15-5-ös győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe.

Összességében pozitívan értékelem az Európa-bajnokságot. Két éremmel zártunk, a versenyzőink kihozták magukból a maximumot, a vesztes mérkőzésekből pedig tanulunk majd. Január óta dolgozunk együtt a kerettel és a csapatban nagyon sok a fiatal, akik a kadet korosztályban csak most kezdtek el igazán versenyezni − értékelt az Európa-bajnokság után Néma Norbert, a válogatott edzője.

Az Európa-bajnokság az esti döntőkkel zárul.

fotó: Magyar Taekwondo Szövetség

Vélemény, hozzászólás?