Kétgólos Balmazújvárosi győzelem Debrecenben

A kiesés ellen küzdő Balmazújváros meglepetésre kétgólos győzelmet aratott a tabellán harmadik Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

A mérkőzés az Újpest volt labdarúgója, a héten elhunyt Lázár Bence emlékére gyászszünettel kezdődött.

Az első félidő nagyobb része mezőnyjátékot hozott némi vendégfölénnyel, s a közönség sokáig nem láthatott kaput eltaláló lövést. Aztán a hajrában a harcosabb Balmazújváros több helyzetet is kidolgozott, de ezeket rendre elpuskázta.

A szünet után kapufát rúgtak a vendégek, majd egy kis lökdösődés és mindkét oldalon durva belépők sorozata borzolta a kedélyeket. A folytatásban egy remek Tőzsér-kapáslövést és egy Arabuli-lehetőséget leszámítva nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A hajrá aztán megint a vendégeké volt, s Arabuli a sokadik helyzetét kihasználva végül megszerezte a vezető gólt az újoncnak. A ráadásban egy kontra végén még Rácz is betalált.

A Balmazújváros immár hat meccs óta veretlen a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Debreceni VSC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-2 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 2200 néző, v.: Erdős

Debrecen: Nagy S. – Bényei, Szatmári, Kinyik, Barna – Bódi (Bereczki, 82.), Tőzsér, Fiip, Varga K. (Tabakovic, 64.) – Könyves, Nagy K. (Takács T., a szünetben)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. – Habovda, Póti, Tamás L., Uzoma – Haris, Zsiga (Rudolf, 62.), Sigér, Vajda – Arabuli (Maisuradze, 91.), Andric (Rácz, 74.)

gólszerzők: Arabuli (87.), Rácz (95.)
sárga lap: Nagy S. (58.), Szatmári (59.), Bényei (61.), Kinyik (84.), illetve Zsiga (46.), Andric (58.), Habovda (71.)

(MTI)