Kétgólos magyar vereség az olimpiai bajnoktól

A magyar női kézilabda-válogatott két góllal, 35-33-ra kikapott az olimpiai bajnok orosz csapattól a norvégiai Möbelringen Kupa csütörtöki, első napján.

A találkozót nem kezdte jól a magyar együttes. Rasmussennek már a tizedik percben időt kellett kérnie, mivel már nyolc kapott gólnál járt csapata. A dán szakember instrukciói valamelyest hatottak, Görbicz Anitáék hátul keményebben játszottak, gyorsan feljöttek egy gólra. A félidő végéig sajátos fogócskát játszott a két csapat: az oroszok ugyanis rendre megléptek három góllal, majd a magyarok egyre feljöttek. A nagyszünetre 17-18-nál vonultak le Kovacsics Anikóék.

A második játékrészben nem sokat változott a meccs képe, a hatékony szélső játékkal és kiváló betörésekkel eredményesen dolgozó magyar válogatott kitartóan üldözte riválisát, ám az egyenlítés kapujában mindig hibázott, így riválisa végül két góllal legyőzte.

A világbajnoki főpróbának számító felkészülési torna nyitányán Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese eredményes támadójáték mellett gyengébben védekezett, így a 60 perc során végig üldözte riválisát, amelyet végül nem sikerült utolérnie.

A magyar szövetség hivatalos oldalán Kim Rasmussen szövetségi kapitány és Szekeres Klára értékelte a mérkőzést

Kim Rasmussen szövetségi kapitány:Az ellenfél térfelén jól teljesítettünk, sok gólt lőttünk, a széleken jók voltunk és gyors indításgólokat is elértünk. A védelmünk viszont nem működött, holott tudtuk, mire számítsunk és azt is kaptuk az oroszoktól, de valahogy nem tudtuk véghezvinni azt, amit elterveztünk. A meccs megmutatta, miben kell még előre lépnünk, dolgoznunk kell tovább. Szűk két napunk van edzeni, szombaton a világ egyik legjobbja, a norvég válogatott vár ránk, egy szintén rendkívül gyors csapat.

Szekeres Klára:Az első félidő nem sikerült jól a védelemben, de az egész mérkőzés kemény volt, rendkívül nehéz volt tartani az eredményt. Örülök, hogy ilyen rangos tornán szerepelhetünk, hiszen nagyon hasznos a legerősebb válogatottak ellen szerepelni, ebből tudunk építkezni. Sok hibával játszottunk, akad még javítanivalónk. A norvégok ellen remek atmoszférában léphetünk majd pályára szombaton, szeretnénk jó meccset játszani.

Möbelringen Kupa, 1. forduló:
Oroszország – Magyarország 35-33 (18-17)

Oroszország: Utkina, Kalinyina (kapusok), Dmitrjeva 8 (1), Ilina, Kocsetova 3 (3), Makejeva 3, Makina, Malasenko, Manaharova 4, Markova, Matlasova, Petrova 1, Punko 3, Samokina 1, Saposnyikova, Szabirova 2, Vedekina 4, Vjahirjeva 6. Szövetségi kapitány: Jevgenyij Trefilov.

Magyarország: Bíró, Janurik (kapusok), Bódi 2, Görbicz 1, Háfra 2, Kisfaludy, Klivinyi 4, Kovács A. 1 (1), Kovacsics 8 (2), Lukács 3, Mayer, Mészáros, Schatzl 7, Szekeres 2, Szöllősi-Zácsik 1, Tóth G. 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/3.

A torna másik eredménye:
Norvégia – Dél-Korea 39-28 (22-12)

(MTI)