Kétszer egyenlítve mentett pontot a Kisvárda a Vidi ellen

A címvédő MOL Vidi FC hiába vezetett kétszer, végül 2-2-es döntetlent játszott az újonc Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Bátran kezdett a Kisvárda, de az esélyesebb Vidi hamar átvette az irányítást, ugyanakkor ez helyzetekben nem nyilvánult meg. A vezetést egy 11-esnek köszönhetően így is megszerezték a székesfehérváriak, viszont a hazaiak legalább ilyen váratlanul egyenlítettek Sassa csukafejesével. A szünetig hátralévő időben kiegyenlített játékot láthatott a publikum, mindkét csapatnak volt egy-egy kimaradt helyzete, a játékrész végén pedig Pátkai megpattanó lövésével ismét a Vidi került előnybe.

A második játékrész elején is támadólag lépett fel a Kisvárda, de igazán komoly lehetőséget nem tudott kialakítani Kovácsik kapuja előtt. Az idő múlásával alábbhagyott az iram és a hazaiak lelkesedése is, így többnyire mezőnyben zajlott játék, azaz a Vidi akarata érvényesült, ráadásul a vendégek ellenakcióiban több veszély rejlett. Ennek ellenére a hazaiak másodjára is egyenlítettek, s bár a hajrára nagyobb sebességi fokozatba kapcsolat a Vidi, ziccere is volt, de a győztes találatot nem tudta megszerezni, így maradt a pontosztozkodás.

A székesfehérváriak visszaestek az ötödik helyre a tabellán, ami feltehetően a kettős terhelésnek tudható be, mivel eddigi hat pontvesztésükből ötször az európai kupameccsük után nem tudtak győzni. A Vidi csütörtökön a PAOK otthonában 2-0-ra nyert az Európa-liga csoportkörének harmadik körében.

A Kisvárda négy meccse nyeretlen az élvonalban.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Kisvárda Master Good-MOL Vidi FC 2-2 (1-2)
Kisvárda, 2000 néző, v.: Vad II.

Kisvárda Master Good: Felipe – Melnyik, Ene, Vári, Anderson Pico – Lucas, Misic (Kraszjuk, 83.) – Protic, Gosztonyi (Ilic, 61.), Horváth Z. (Milevszkij, 59.) – Sassa

MOL Vidi FC: Kovácsik – Fiola (Berecz, 83.), Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, Hodzic (Milanov, 73.), Nikolov (Huszti, 76.) – Kovács I., Scepovic

gólszerzők: Sassa (26.), Stopira (74., öngól), illetve Nego (19., 11-esből), Pátkai (39.)
sárga lap: Ene (17.), Misic (55.), Sassa (64.), Milevszkij (88.), illetve Vinícius (88.), Nego (90.), Juhász (95.)

(MTI)