Kezdetét vette a 17. FINA Masters Világbajnokság

Minden idők legjobb vizes világbajnokságát követően a mai napon kezdetét vette a 17. FINA Masters Világbajnokság, ahol korábbi olimpiai-, Európa- és világbajnok sportolóinknak is szurkolhatunk.

A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító kft. tájékoztatása szerint Reggel nyolc óra óta újra megteltek a vizes világbajnokság versenyhelyszínei sportolókkal és szurkolókkal, hiszen a mai napon kezdetét vette a 17. FINA Masters Világbajnokság – mondta el Borsa Miklós, a Bp2017 Nkft. szóvivője. A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában reggel óta játszanak a vízilabdacsapatok, a Városligetben elkezdődtek a szinkronúszó számok, illetve a Duna Aréna versenyhelyszínen is kezdetét vette a műugrás.

Borsa Miklós tájékoztatásként elmondta, hogy a masters vb-re nagyon nagy létszámmal érkeznek a résztvevők. A most kezdődő vb-re négyszer annyi sportoló jön, mint az elit vb-re: az eseményre közel 10.000 sportoló regisztrált a világ 92 tájáról.

Megközelítőleg 6500 masters úszó, 540 szinkronúszó, 1200 nyíltvízi úszó, 340 műugró jelentkezett a versenyekre, a vízilabdacsapatok pedig maximális létszámban indulnak, így összesen 120 csapat mérkőzéseit kísérhetjük figyelemmel.

A szervezők rengeteg szurkolóra számítanak, figyelemmel arra is, hogy a masters világbajnokság versenyeire a belépés ingyenes. A ma és holnap zajló, olimpiai bajnokokat is tömörítő Millenium csapat vízilabdamérkőzéseire például a jegyek már az előregisztráció során, percek alatt elfogytak, köszönhetően a csapat iránt mutatkozó, rendkívüli szurkolói érdeklődésnek.

Ugyan a versenyek már reggel elindultak, a masters vb hivatalos megnyitója ma este fél kilenctől kezdődik. A megnyitó ünnepség helyszíne a margitszigeti szurkolói zóna, a részvétel az eseményen ingyenes. A szervezők ezzel a különleges showműsorral köszöntik a hazánkba érkező közel 10 ezer versenyzőt és a szurkolót. A nyitóceremónián – többek között – az ExperiDance és a 100 tagú cigányzenekar produkcióit láthatjuk.

További jó hír azoknak, akik szeretnének betekintést nyerni hazánk és a FINA legnagyobb sporteseményének részleteibe, hogy a mai napon elindult a 17. FINA Masters Világbajnokság hivatalos applikációja (Budapest 2017 Masters) is, ahol hírek, programok, interjúk, videók és képes tartalmak várják a szurkolókat. Az applikáció Windows, Android és iOS operációs rendszerekre is elérhető.

A szurkolói zónák a masters világbajnokság idején is színes programokkal várják a szurkolókat. A mai napon, a nyitóünnepség előtt a margitszigeti szurkolói zóna óriás kivetítőjén keresztül a Millenium csapat mérkőzését követhetjük figyelemmel. Szurkoljunk együtt masters sportolóinknak!

Vélemény, hozzászólás?