Kialakult a vívók olimpiai kerete

Kijelölte az olimpián induló magyar vívóválogatottat a szövetség elnöksége. A döntést hosszas megbeszélés előzte meg, a szakmai vélemények után zárt ülésen határozott a testület a listáról.

A magyar szövetség hivatalos honlapjának közlése szerint a közgyűlést követő elnökségi ülésnek egyetlen, ám annál fontosabb napirendi pontja volt, a tokiói olimpián részt vevő magyar vívóválogatott összeállításának kijelölése. Mint arról korábban beszámoltunk, férfi párbajtőrben névre szóló kvótát szerzett az egyéni világbajnok Siklósi Gergely.

A három fegyvernemben, melyben sikerült a csapatkvótát kiharcolni, a nemzeti szövetég jelölheti meg azt a négy versenyzőt, amely egyéniben, illetve csapatban képviselheti a magyar színeket. A válogatási elvek alapján a ranglisták első helyezettje automatikus induló. A többiek részvételéről a vezetőedző és a szövetségi kapitány javaslata, a szakmai bizottság véleményezése alapján az elnökség dönthet, illetve az éjszakába nyúló zárt ülésen döntött is. Ennek alapján ez a válogatott indulhat majd Tokióban a július 24. és augusztus 1. között sorra kerülő olimpiai vívóversenyeken. Hajrá, magyarok!!!

A tokiói olimpián szereplő magyar válogatott összeállítása. Férfi kard: Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád (egyéni és csapat), Decsi Tamás (csapat). Tartalék: Iliász Nikolász.

Női kard: Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta (egyéni és csapat), Battai Sugár (csapat). Tartalék: Szűcs Luca.

Női tőr: Kreiss Fanni, Pásztor Flóra, Kondricz Kata (egyéni és csapat), Mohamed Aida (csapat). Tartalék: Lupkovics Dóra.

Férfi párbajtőr: Siklósi Gergely.