Kiemelkedő díjazás és minőségi vízparti programok a Balaton egyik legtradicionálisabb versenyén

Az 56. Mihálkovics Kupa – SPIRIT AUTO Nagydíjat június 8-án és 9-én Balatonföldváron rendezik meg. A regatta szervezői számára kiemelten fontos a magas minőségű és fair verseny, ezért a profi rendezés mellett kiemelkedő díjazással és szórakoztató programokkal várják a túravitorlázást kedvelőket.

Ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral és a Balaton egyik legjobb vitorlásversenyét megrendezni évről évre – továbbra is ez a szervezők célja, a töretlenül fejlődő Mihálkovics Kupával kapcsolatban. Idén ismét összegyűlik a hazai vitorlázás krémje Balatonföldváron az 56. Mihálkovics Kupa – SPIRIT AUTO Nagydíjon.

A 2024-es regatta névadó szponzora a SPIRIT AUTO, a négy autómárkát és számos szolgáltatást nyújtó vállalkozás a SKODA márkán keresztül kívánja hangsúlyozni a sportág iránti elkötelezettségét.

Az elmúlt hónapok megfeszített szervezőmunkájának és elkötelezett támogatóinknak köszönhetően ismételten exkluzív versenyt tudunk rendezni, ahol a sportértékű vitorlázás mellett a parti kísérőprogramok is színvonalas és maradandó élményt nyújtanak az indulók számára. Kiemelkedő társasági eseményként fontosnak tartjuk a vízparti szórakoztatást, a minőségi vendéglátást és díjakat. Az előző években kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azon balatoni regatták egyike, ahol nemcsak nyerni, de részt venni is büszkeség – és mi ezt értékes nevezési ajándékokkal és díjakkal honoráljuk. Külön öröm számunkra, hogy évről évre dinamikusan növekszik az indulók létszáma, az előzetes visszajelzések alapján idén már 170 hajó nevezésére számítunk, ami részvételi csúcs a verseny történetében. Nevezési korlátozás bevezetésére is szükség volt azért, hogy a minőség ne menjen a mennyiség rovására, hiszen továbbra is szeretnénk a versenyzőinket a legmagasabb színvonalon kiszolgálni”

– mondta Horváth Péter, a Mihálkovics Kupa főszervezője.

A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint további tizenegy ranglistaversenyes hajóosztály győztesei egy-egy szép karórával térhetnek haza, melyeket a SEIKO óramárka magyarországi képviselete ajánlott fel. A regatta támogatóinak jóvoltából az egyes kategóriák dobogósait is értékes nyereményekkel és egyedi érmekkel díjazzák majd a szervezők.

A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-et, amelyen a legjobb katamarános csapatok mérhetik össze tudásukat a karbonból készült egyedi vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes SEIKO karóráért.

A verseny ideje alatt ismét remek vízparti programok – szombaton zenés est és vacsora, borkóstoló, kocsmakvíz, tombolasorsolás értékes nyereményekkel, majd vasárnap ünnepélyes díjkiosztó – várják a vitorlázókat és családtagjaikat Balatonföldváron a kikötőben.

A rajt szombaton 10 órakor, vasárnap a tervezettnél korábban, 9 órakor lesz a balatonföldvári kikötőben, sőt, a szélviszonyok függvényében szükség esetén le is rövidítik a pályát annak érdekében, hogy a díjkiosztót követően még mindenki részt tudjon venni az önkormányzati- és európai parlamenti választásokon.

Már elindult a nevezés az 56. Mihálkovics Kupa – SPIRIT AUTO Nagydíjra, amit a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet megtenni. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, június 7-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.

 

fotó: Török Brigi/Brigipix