Kilenc éve hunyt el Albert Flórián – videó

Emlékezés a Ferencváros és a magyar labdarúgás egyetlen Aranylabdására, Albert Flóriánra.

Napra pontosan kilenc évvel ezelőtt hunyt el a Ferencvárosi Torna Club (FTC) és a magyar labdarúgó-válogatott legendás játékosa, az egyetlen magyar Aranylabdás, a Császár, Albert Flórián.

Mint Kosztolányi fái, úgy tartoztam az Üllői úthoz. A rosszakaróim azt mondhatták, úgy álldogál Albert a Fradi-pályán, mint az Üllői úti fák, csak azoknak nincs csípőn a kezük. Hát igen, valóban ott álldigáltam, még néha csípőn is volt a kezem, de két álldigálás között bemutattam néhány cselt, rúgtam néhány gólt, szereztem némi örömöt több százezer futballbarátnak. Nekem a Fradi-pálya jelentett mindent, én, a vidéki kissrác, ott lehettem-lettem valaki. Jó sorsom oda vezényelt, mert valahol fenn úgy döntöttek rólam, hogy a Ferencváros legyen az életem. Örömök értek, csalódások – még vén fejjel is ­–, barátok hagytak el, de talán nem túlzás, ezrek jártak miattam meccsre. Ez volt a bázis, a futballanyaföld, ahová, mint a fel-feldobott kő, mindig visszahulltam.” – részlet Albert Flórián: Életem a Fradi, Ringier kiadó, 2007.

A FradiMédia felvétele:

Nyugodjon békében! Emléke örök!

Emléke örök! Flóri bácsi.. 🙁 Soha nem felejtünk el!

#AlbertFlorian #FlorianAlbert #Aranylabda #magyarlabdarugovalogatott #FTC Ferencvárosi Torna Club MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség