Kilencgólos Fradi győzelem

A Ferencváros 31-22-re legyőzte a német bajnok Bietigheim csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában, szombaton Dabason.

A vendégek meglepetésre mindössze tíz játékossal érkeztek a mérkőzésre. Ennek ellenére tíz percig jól tartották magukat (4-5), az FTC azonban türelmes, taktikus játékkal fordított (7-5). A spanyol Nerea Pena vezérletével tovább növelte előnyét a házigazda, ezért a Bietigheim edzője a 17. percben már másodszor kért időt (11-7).

A német csapatnak volt egy hat-, majd egy tízperces gól nélküli időszaka is, így a szünetben már megnyugtató különbséggel vezetett a Ferencváros.

A második felvonás elején is a magyar együttes játszott fölényben, ám az ellenfél három perc alatt sorozatban háromszor volt eredményes, ezzel némileg felzárkózott (19-16). Hamarosan kiderült, hogy ez volt a Bietigheim utolsó fellángolása, mert keretének szűk létszáma miatt játékosai a hajrára elfáradtak, ezt kihasználva az FTC végül fölényesen győzött.

A magyar csapatban a két kapuson kívül csak két védőjátékos, Szekeres Klára és Mészáros Rea nem dobott gólt. A vendégek – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Antje Lauenroth volt, aki 11 kísérletből nyolcszor talált be.

A Ferencváros február 24-én a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjében.

Női Bajnokok Ligája, 2. középdöntő csoport, 3. forduló:
FTC-Rail Cargo Hungaria – SG BBM Bietigheim (német) 31-22 (14-8)
Dabas, játékvezetők: Panayides, Andreou (ciprusiak).

FTC: Bíró, Szikora (kapusok), Faluvégi 2, Háfra 2, Hornyák D. 2, Jovanovics 2, Kovacsics 4, Lukács 3, Márton 1, Mészáros, Pena 4, Schatzl 4, Snelder 1, Szekeres, Szucsánszki 1, van der Heijden 5. Edző: Elek Gábor.

BIETGHEIM: Wester, Salamakha (kapusok), Biltoft 3, Hundahl 3, Ivancok 2, Kudlacz-Gloc 3, Lauenroth 8, Rozemalen, Schulze 2, Smeets 1. Edző: Martin Albertsen.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 0, ill. 2/2.

A csoport másik eredménye:

HC Vardar (macedón)-Buducnost (montenegró) 31-24 (19-8)

Február 11., vasárnap:
14:00 Thüringer HC (német)-Metz Handball (francia)

A csoport állása:
1. Vardar 14 p
2. FTC 8 p
3. Metz 8 p
4. Buducnost 6 p
5. Bietigheim 2 p
6. Thüringer HC 0 p

(MTI)

fotó: Lendvai Róbert / lendvaifoto.com