Kilencgólos győzelemmel kezdett a magyar válogatott a női junior kézilabda Eb-n

Simán legyőzte ellenfelét a magyar válogatott a győri női U19-es Európa-bajnokság első csoportmérkőzésén.

Az első tíz perc ugyan szorosan alakult, de aztán belelendült a magyar együttes, Golovin Vlagyimir csapata kilenc találattal győzte le Montenegrót. Kuczora Csengét választották a mérkőzés legjobbjának.

Női U19-es Európa-bajnokság, csoportmérkőzések:
MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ 27-18 (15-7)
Győr, játékvezetők: Tatjana, Vesna.

MAGYARORSZÁG: Albek 4, Arany 2, Bánfai 2, Herczeg, Kácsor, Kellermann, Kuczora 3, Pál 2 (1), Schatzl 4, Simon 2, Stranigg 3, Szabó, Szilovics, Tóth 4, Vámos 1, Zsiborás. Edző: Golovin Vlagyimir.

MONTENEGRÓ: Andjusic, Babovic, Bozovic 1, Corovic, Dzaferovic, Godec 4, Kadovic, Knezevic, Marsenic 3, Petkovic 1 (1), Radovic, Raicevic 6, Vujadinovic, Vukcevic 3. Edző: Lazovic Suzana.
Kiállítások: 4, ill. 8.
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

Golovin Vlagyimir, szövetségi edző: – Az első tíz percben nagyon lelassították a játékunkat, ezzel meg is akasztottak minket egy kicsit. Az első sokk után már minden úgy működött, ahogyan megbeszéltük. A holnapi, Ausztria elleni meccset sem szabad félvállról vennünk, ezen a szinten már nincs gyenge csapat.

Tóth Nikolett, játékos: – Az első pár percet leszámítva jobbak voltunk Montenegrónál. Igazi csapatként játszottunk, amikor gödörbe kerültünk, mindig jött valaki, aki az egész csapatot felemelte. Elképesztő volt ezt átélni. Nagyon hálásak vagyunk a szurkolóknak, ők adták azt az extrát, amire szükségünk volt. Remélem hasonló lesz a folytatás is, most már a holnapi, Ausztria elleni meccsre koncentrálunk.

Kuczora Csenge, játékos: – Nagyon örültem, hogy végre tétmérkőzésen játszhatok, és nem csak hetest dobálni állok be. Ezzel végleg magam mögött hagytam a sérülésem. Büszke vagyok a lányokra, megmutattuk milyen erős a csapategységünk. Tényleg nagyon egyben vagyunk, pályán és pályán kívül is teljesen egymásra vagyunk hangolva. Meccsről meccsre készülünk, nem nézünk tovább a holnapi meccsnél, de ez a kezdet biztató volt. Öröm volt ilyen hangulatban kézilabdázni.

Suzana Lazovic, szövetségi edző: – Úgy gondolom, hogy a magyar fiatalok a világ élvonalába tartoznak, így nem is kérdéses, hogy a torna nagy esélyesei. A csapatom teljesítményével nagyrészt elégedett vagyok. Ugyan voltak hullámvölgyek a meccs alatt, de sikerült ezeken túljutnunk és sok pozitívumot tudunk a következő meccsekre átmenteni a mai játékunkból.

Milica Raicevic, játékos: – Természetesen csalódottak vagyunk, de én láttam pozitív elemeket a játékunkban, ráadásul egy nagyon erős magyar csapat ellen léptünk pályára. Most tovább kell lépnünk ezen a vereségen és erősebben visszajönni holnap, hogy megverjük a spanyolokat.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Július 12., péntek, 18:30: Magyarország-Ausztria
Július 14., vasárnap, 18:30: Magyarország-Spanyolország

A magyar válogatott Eb-kerete:
Kapusok: HERCZEG Lili (NEKA), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: SIMON Armilla (Érd), ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest)

Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina

Női U19-es Európa-bajnokság, Győr, 2019. július 11-21.
Web: https://w19euro2019.com
Facebook: https://www.facebook.com/w19euro2019
Instagram: https://www.instagram.com/w19_ehf_euro_2019/

Internetes jegyvásárlás: playhandball.hu/jegy
FONTOS INFORMÁCIÓKa jegyvásárlással kapcsolatosan.

Fotó: MKSZ/Cseh Péter