Kim Rasmussen: A tartós sikerhez jó hangulat és jó közösség kell – videó

A Sport TV Kezeket fel! című műsorának stábja ellátogatott az Eb-selejtezőket vívó magyar női kézilabda-válogatott edzésére, ahol interjút készített a szövetségi kapitánnyal, Kim Rasmussennel. Szóba került a dohányzás, a közösség és a harcos hozzáállás is.

A sportcsatorna pénteki tájékoztatása szerint a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen a Sport TV-nek adott interjújában beszélt többek között a dohányzásról és a minden áron való küzdésről: „Én úgy gondolom, hogy egy profi sportolónak minden esetben arra kell törekednie, hogy a maximumot hozza ki magából, és az vitathatatlan tény, hogy a dohányzás nem segít ebben. De ez is az élet része, és nincs kőbe vésve az sem, hogy ha dohányzol, akkor veszítesz, ha nem, akkor győzöl. Ez csak az én véleményem, vagyis, ha profi vagy, biztosan nem segít a legjobb teljesítmény elérésében, de felnőtt emberekről van szó, akik tisztában vannak a felelősségükkel is. A küzdelem, a harcos hozzáállás az edzéseken, az egészen más ügy. Szeretem, és elvárom, hogy így dolgozzanak a játékosaim, mert tudom, hogy szükségük van rá. És persze fontos az egyensúly is, hogy amikor kilépnek a kézilabdázó szerepéből, értsenek szót egymással, és figyeljenek egymásra.”

Emellett szóba került az is, miért fontos, hogy jó közösség legyen egy csapatnál. „Sok esetben ez a kulcsa mindennek, ha bajnok akarsz lenni, azt csak a csapatoddal együtt tudod elérni. Egy-egy meccset ugyan meg lehet nyerni egyéni klasszis teljesítményekkel, de a tartós sikerhez jó hangulat és jó közösség kell. Mindenkinek meg kel találnia a saját szerepét a pályán és azon kívül is. Hát ezen dolgozunk, ezt próbáljuk kialakítani.”

A teljes beszélgetést szeptember 29-én 20 órától jelentkező Kezeket fel! című műsorban láthatják a nézők a Sport1-en. A kapitány mellett interjút ad a visszavonuló Iváncsik Tamás, és kiderül, hogyan boldogul egy autós teszten a MOL-Pick Szeged kiválósága, Balogh Zsolt. A női kézilabda-válogatott soron következő, Fehéroroszország elleni Eb-selejetzőjét október elsején 13 órától a Sport1 közvetíti.

fotó: Sport TV

Vélemény, hozzászólás?