Kiss Balázs is bronzéremért mérkőzhet a birkózó-vb-n

A kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában szereplő Kiss Balázs a vigaszágon mindhárom mérkőzését megnyerte, így ő is készülhet az esti bronzmérkőzésre a párizsi birkózó-világbajnokság hétfői nyitónapján, melyen Korpási Bálint (71 kg) és Lőrincz Tamás (75 kg) szintén a harmadik helyért lép majd szőnyegre.

A 2009-es vb-győztes magyarnak nem indult jól a verseny, hiszen rögtön első mérkőzésén kikapott. Legyőzője, az orosz Musza Jevlojev ugyanakkor megtette neki azt a szívességet, hogy a fináléig meg sem állt, így ő kapott még egy esélyt.

A BVSC 34 éves versenyzője pedig élt a lehetőséggel. Előbb a kirgiz Uzur Dzuzupbekovot 3-1-re, majd a marokkói Sukri Atafit 4-0-re verte. Utolsó vigaszági meccsén a hazai nézők által támogatott Melonin Noumonvi volt az ellenfele, aki úgy tűnt, nem volt felkészülve Kiss legnagyobb fegyverére, a válldobásra, melyre az első menet közepén rászaladt. A négypontos akció el is döntötte a meccset, melyet Kiss végül 4-2-re nyert meg.

Kiss Balázs a 19 órakor kezdődő esti programban az ukrán Dimitrij Timcsenkóval küzd meg a harmadik helyért, míg Korpási Bálint ellenfele az orosz Adam Kurak, Lőrincz Tamásé pedig a török Fatih Cengiz lesz.

(MTI)

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Vélemény, hozzászólás?