Kiss Balázs újra győzött, a bronzéremért küzdhet a vb-n

Kiss Balázs második vigaszági meccsét is megnyerte, így a bronzéremért léphet majd szőnyegre a kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában vasárnap, a budapesti birkózó-világbajnokság zárónapján.

A 35 éves klasszis a szlovákiai Soós Tamást villámgyorsan verte vasárnapi első meccsén, amely után a helyosztóért már csak a görög Laokratisz Keszidisz jelentette az akadályt, az esélyek viszont egyértelműen mellette szóltak.

A meccset Kiss nagyon nyugodt tempóban kezdte, a görög lökdöste őt, ám csak körbe-körbe mentek a szőnyegen, érdemi esemény nem történt. A bírók másfél perc után „untak rá” a történésekre, és megintették a magyart (0-1). A görög leküldette őt, majd többszöri próbálkozás után a bíró elindította a lenti helyzetet, Kiss viszont villámgyorsan felpattant a szőnyegről. A szünetig aztán már nem sok minden változott, így maradt az 1-0-s görög előny.

A második menetre Kiss láthatóan változtatott a tempón, nekiugrott Keszidisznek, aki fél perc után lefogta a fejét, ám teljesen szabadon hagyta a derekát, a nála egy fejjel alacsonyabb magyar pedig egy kicsit rogyasztott, összefogott, kiemelte és a hátára vágta riválisát (4-1).

A négypontos akció után ugyan még csaknem két és fél perc volt hátra, ám már ekkor egyértelműnek tűnt, hogy a meccs eldőlt. Kiss Balázs könnyedén tartotta előnyét és biztosan jutott tovább.

A 35 éves kötöttfogású a 97 kilós helyosztón a szerbiai Mihail Kajalával küzd majd meg a 15.30-kor kezdődő döntős programban, melynek utolsó mérkőzését Lőrincz Tamás vívja majd a 77 kilós döntőben.

(MTI)

fotó: MTI/Czagány Balázs