Kiss Norbert hazai közönség előtt állhatott dobogóra a Hungaroringen

Egy második és egy ötödik helyet szerzett a Kamion Európa Bajnokság magyarországi hétvégéjének első napján Kiss Norbert. A Tankpool24 kétszeres Európa-bajnok magyar versenyzője nagyot versenyezve szerezte meg fontos pontjait a Hungaroringen.

A népszerű versenyző menedzsmentjének tájékoztatása szerint Kiss az időmérőn a negyedik lett az első időt autózó Lacko, a második Hahn és a harmadik Smith mögött. A jól sikerült rajt után jól jött ki a kemény csatákból, a futam végén második helyen intették le.

Az időmérő érzésre jó volt, nem volt nagy hiba benne. Másfél tizedre voltam a pole pozíciótól, ezt a különbséget nem lehet mindig kiautózni. A kamion jól működött, a kör is jó volt, ennyi volt most benne. A negyedik helyről rajtolni egyáltalán nem jó, az már bent van a mezőny közepén rendesen, ott vannak bajcsináló pilóták. Próbáltam túlélni, hogy ne legyen nagy baj, aztán az első kanyarban a külső íven tudtam maradni, így a kettes kanyar az enyém volt. Előttem kicsit meglökték egymást, így feljöttem a harmadik helyre. Utána a második körben Jochen Hahn megelőzte Adam Lackót, így nekem is nyílt hely, sikerült az előzés, már a második voltam. Még úgy is tudtam tartani a pozíciómat, hogy a végén hibáztam egy picit. Köszönöm a közönségnek, hogy kiszurkolták nekem ezt a dobogót.

Kiss_Norbert02_Hungaroring_2018_sportmenu

A fordított rajtrácsos második versenyen a hetedik helyről indult, a rajt után nem sokkal már a hatodik helyen autózott, később a negyedikért is csatázott.

“Magabiztosan tudtam menni, mert ahogy az első versenyen, úgy a másodikon is előrefelé támadhattam, nem hátra kellett figyelnem. Folyamatosan próbálkoztam Lenz mellett, az egyik körben a kettes kanyarban le is szorított a pályáról, de szerencsére jól jöttem ki belőle, nem veszítettem túl sokat, bejöttem ötödiknek. Összességében elégedett vagyok, élveztem a versenyzést pontosan azért, mert nem védekeznem kellett, hanem mehettem a pozíciókért. Vasárnap az időmérőt kell jobban megoldani, és egy újabb dobogó is összejöhet.”

A kamion Európa-bajnokság hungaroringi hétvégéje vasárnap a 10.45-kor kezdődő időmérővel, majd 13.15-kor az első versennyel, 15.45-kor pedig a második futammal folytatódik.