Kisvárdán ikszelt a Mezőkövesd

A Kisvárda 1-1-es döntetlent játszott a vendég Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának keddi nyitómérkőzésén.

Jó iramban kezdődött a találkozó, amely eleinte kiegyenlített küzdelmet hozott, de csak a hazai kapusnak kellett nagyot védenie Nagy Dániel lövésénél – számolt be kedd délután az MTI. A Kisvárda viszont kihasználta első lehetőségét, így a félidő derekán „felavatta” a vendégek NB I-ben most debütáló ukrán hálóőrét. A Kisvárda felbátorodott a vezetéstől, de nem sikerült növelnie az előnyét, a borsodiak pedig a szünet előtt egy gyors ellentámadásból váratlanul egyenlítettek. A bekapott gólnál is jobban megnehezítette a hazai vezetőedző, Bódog Tamás dolgát, hogy két játékosát, Bumbát és Gosztonyit le kellett cserélnie sérülés miatt, ráadásul utóbbi Achilles-ín-szakadást szenvedett.

A folytatás ismét egyenlő erők küzdelmét hozta, így egyik csapat sem tudott komoly lehetőséget kidolgozni. A kötelező egészségügyi ivószünet után valamelyest megélénkült a játék, a Kisvárda pedig közel járt a gólhoz, de Lucas távoli lövése a keresztlécen csattant. A hajrában is a Kovácsréti kiállítása miatt emberhátrányban futballozó Kisvárda dönthette volna el az összecsapást, de a kövesdiek kapusa két szép védéssel mentett pontot csapatának – igaz, az utolsó pillanatban Dombónak is hárítania kellett.

A harmadik helyen álló borsodiak az újraindulás óta hat találkozójuk egyikén sem győztek, az NB I-ben pedig négy mérkőzés óta nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)
Kisvárda, 832 néző, v.: Bogár

Kisvárda Master Good: Dombó – Melnyik, Ene, Rubus, Protic – Lucas, Karaszjuk – Viana, Cukalasz (Jelena, 87.), Bumba (Kovácsréti, 17.) -Gosztonyi (Sassa, 38.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Riabenko – Farkas D., Neszterov (Eperjesi, a szünetben), Karnickij, Silye – Pekár (Cseri, 78.), Nagy D., Meszhi (Besirovic, 54.), Vajda S. – Takács T. (Dragóner, 78.), Jurina (Zivzivadze, 74.)

gólszerzők: Viana (22.), illetve Nagy D. (45+3.)
piros lap: Kovácsréti (85.)
sárga lap: Melnyik (73.), Kovácsréti (80., 85.), Lucas (94.), illetve Jurina (10.), Meszhi (44.)

fotó: kisvardafc.hu