Kiütéses MOL Fehérvár siker az Újpest ellen

A MOL Fehérvár FC kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott a vendég Újpest FC ellen vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójának zárómérkőzésén.

Fehérvári helyzetekkel indult a találkozó, amely a folytatásban kiegyenlített játékot hozott, a kapusoknak nem sok dolga akadt. Újpesti lesgól vezette fel az első félidő hajráját, a Vidi pedig a szünetig könnyen megszerezhette volna a vezetést, ám Budu Zivzivadze kapufája után Funsho Bamgboye nem találta el az üres kaput – számolt be az MTI.

Fordulást követően Stopira sarokrúgást követő fejesgóljával megszerezték a vezetést a hazaiak, majd három perccel később Bamgboye az újabb ziccerét már nem rontotta el. Második nagy lehetőségét Zivzivadze sem hibázta el, aztán Boban Nikolov találatával tovább nőtt a különbség, ami azt jelentette, hogy tíz perc alatt lőtt négyet a Vidi. Az Újpest elkeseredetten küzdött a szépítésért, de kevés elképzelés volt a játékában. A végeredmény Kire Risztevszki öngólja és Giorgi Beridze szépítő gólja után alakult ki.

A fehérváriak sikerükkel átvették a vezetést a tabellán.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
MOL Fehérvár FC – Újpest FC 5-1 (0-0)
Mol Aréna Sóstó, 2673 néző, v.: Farkas Á.

Fehérvár: Kovácsik (Rockov 87.) – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola (Hangya 73.) – Nego, Nikolov – Bamgboye (Petrjak 73.), Houri, Evandro (Géresi 80.) – Zivzivadze (Nikolics 73.)

Újpest: Banai – Pauljevic (Bacsa 78.), Kastrati, Risztevszki, Máté Zs., Antonov – Perosevic (Csongvai 78.), Mitrovic (Szakály P. 67.), Onovo, Stieber Z. (Beridze 67.) – Junior Tallo (Gigic 70.)

gólszerző: Stopira (58.), Bamgboye (61.), Zivzivadze (66.), Nikolov (68.), Risztevszki (89., öngól), illetve Beridze (92.)
sárga lap: Houri (81.), illetve Kastrati (8.), Onovo (49.)