Klubja nem akarja, hogy Duvnjak visszatérjen a horvát válogatottba

A német THW Kiel vezetői ellenzik, hogy a sérült Domagoj Duvnjak visszatérjen a házigazda horvát válogatott keretébe a férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

A klub honlapjának hétfői közleményében Alfred Gislason vezetőedző emlékeztetett, ő már azt is kifogásolta, hogy az irányító egyáltalán részt vesz a kontinenstornán, mivel térdműtétje miatt csak decemberben játszhatott ismét bajnoki mérkőzéseket.

A csoportkör pénteki nyitónapján Horvátország 32-22-re legyőzte az ősi rivális Szerbia csapatát. A találkozó 57. percében a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes kézilabdázó fájdalmas arccal a földre került, pedig nem volt a közelében szerb játékos. Rögtön lehetett látni, hogy nagy fájdalmai vannak, és ketten támogatták le a pályáról.
Nem tudom megérteni, hogy Duvnjak tízgólos vezetésnél, három perccel a vége előtt miért volt a pályán. Úgy látom, valaki nem értette, hogy még nem állt készen a sérülése után” – jelentette ki az izlandi edző.

Lino Cervar, a horvátok kapitánya lecserélte a keretből a THW Kiel csapatkapitányát, de mivel az orvosi vizsgálatok szerint vádlisérülése nem súlyos, a középdöntő előtt minden bizonnyal visszakerül a nemzeti együttesbe.

Ehhez képest Gislason kijelentette, szerinte háromhetes pihenőre van szüksége Duvnjaknak, aki még február 7-én, a Telekom Veszprém elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen sem fog játszani. Hozzátette ugyanakkor, hogy attól tart, a horvátok még azt is megkockáztatják, hogy a 29 éves irányító ismét megsérüljön.

A német klubcsapatnak a kontinenstornán szereplő minden játékosa üzenetet küldött Duvnjaknak és támogatásáról biztosította.

(MTI)