Koch Róbert a magyar férfi röplabda-válogatott új szövetségi kapitánya

A K&H Férfi Magyar Kupa Döntőt megelőzően Kecskeméten ülésezett a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége is, amely fontos döntéseket hozott, többek között a női és férfiválogatott szövetségi kapitányának személyében.

A magyar szövetség hivatalos honlapjának közlése szerint a nőknél most került pont Jakub Gluszak, a Vasassal bajnoki címet szerző és Bajnokok Ligája főtáblára jutó szakember szövetségi kapitányi kinevezésére. A piros-kékek lengyel vezetőedzője a nyári Európa Liga és az Európa-bajnoki selejtezőkre, valamint remélhetőleg az Eb-re (2021. szeptemberéig) kapott megbízást. Ha nem sikerül a kvalifikáció, akkor a szerződés felbontható.

A férfiaknál az elnökség Koch Róbert pályázatát találta a legalkalmasabbnak, így ő kapta meg a kapitányi kinevezést. A férfiválogatott csak az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőkön lesz érdekelt, a kapitány szerződése azonban három éves időtartamra szól.

Ami Koch Róbertet illeti, 1994 és 2010 között 91 alkalommal lépett pályára a magyar válogatott színeiben, tagja volt a 2001-es Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatottnak is. Terem és strandröplabdában egyaránt több bajnoki címet is szerzett, sőt a jövő hónapban 44. születésnapját ünneplő szakember nevelt fiával, a korosztályos válogatottban szereplő Mikuláss Marcellel még 2018-ban is ott volt a strandröplabda országos bajnokság döntőjében.

Tavaly azért nem, mert ekkor már az Európa-bajnokságra készülő osztrák férfiválogatott másodedzőjeként tevékenykedett, amely nyolc év után szerepelt újra a kontinenstornán. Emellett pedig a Challenge Kupában induló osztrák UVC Holding Graz vezetőedzője is.

Koch Róbert kinevezése egyben automatikusan azt is jelenti, hogy az elmúlt két évben ezt a pozíciót betöltő román Bogdan Tanase szerződését nem hosszabbítják meg. Az újdonsült kapitány a helyszínen tekintette meg a K&H Férfi Magyar Kupa Döntőjének mérkőzéseit.

 

fotó: Magyar Röplabda Szövetség