Kocsis Evelin első a junioroknál, Pigniczki Fanni negyedik a felnőtteknél

Az olimpiai kvótás Pigniczki Fanni remekelt a ritmikus gimnasztikázók izraeli Grand Prix-jének szerenkénti döntőiben, ahol negyedik, hatodik és nyolcadik helyezéseket szerzett, a junioroknál pedig Kocsis Evelin aranyérmes lett szalaggal a GP-vel egyidőben megrendezett izraeli junior nemzetközi versenyen.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Grand Prix-n Pigniczki Fanni három szerrel is fináléba jutott. Karikával 25.600 ponttal a hatodik, labdával 25.800-zal a nyolcadik pozícióban zárt, szalaggal pedig épphogy lecsúszott a dobogóról, 21.450 ponttal az előkelő negyedik helyen végzett.

A felnőtt együttes kéziszercsapat Fodor Nadin, Mészáros Mandula Virág, Fekete Anita, Farkas Júlia, Somhegyi Réka, Urbán-Szabó Mónika összeállításban utazott ki a helyszínre, és mindkét fináléban javított szombati selejtezőbeli pontszámához képest, 5 labdával 36.900, míg 3 karika és 2 pár buzogánnyal 35.550 pontot gyűjtött be, így mindkét szerrel ötödik lett.

A junioroknál ezúttal a buzogány és a szalag megmérettetéseit tartották a GP-vel egyidőben megrendezett izraeli junior nemzetközi versenyen. Buzogánnyal Krasznay Blanka 21.250 ponttal a negyedik helyen végzett, szalaggal 17.350-nel az ötödik lett. Buzogánnyal Gyulai Blanka hatodikként 19.500 ponttal fejezte be a viadalt. A nap legjobb eredményét a junior Eb-bronzérmes Kocsis Evelin szállította, aki 19.500 ponttal megnyerte a juniorok szalag döntőjét, a magyar junior csapat pedig végül második lett.

Deutsch-Lazsányi Erika, elnök, MRGSZ Technikai Bizottság:

Pigniczki Fanni negyedik helye nagyon dicséretes, bár már a pénteki nap is az volt, hogy három döntőt szerzett. Jó főpróba volt ez az olimpiára, de természetesen még mindig van mit javítani. A következőkben óránként fogunk átállni a japán időre, hogy szervezetének ne legyen akkora trauma az átállás, mire Tokióba ér. Az izraeli versenyen mindenkivel meg voltam elégedve, a juniorokkal is, hiszen Evelinnek lett egy arany- és egy ezüstérme egyéniben, míg a juniorok csapatban másodikok lettek, így mindenki éremmel térhet haza.

fotó: olimpia.hu