Koncerttel és focitornával segítenek a leukémiás gyerekeken

Mindössze 37 évesen vesztette életét Blahó Dávid. A leukémiában elhunyt újságíró tiszteletére júniusi születésnapján emlékkoncertet és labdarúgótornát szerveznek barátai, amelynek teljes bevételét a Szent László kórház területén működő Démétér Háznak ajánlják fel, ahol a családok együtt lehetnek a csontvelő-átültetésen átesett gyerekekkel azok gyógyulási folyamata alatt.

A szervezők tájékoztatása szerint egy általános laborvizsgálat mutatta ki januárban, hogy nagy a baj, és Blahó Dávidnak a Szent László kórházba kell költöznie, hogy a vérképből kimutatott leukémiát kemoterápiával kezdjék el kezelni. Sajnos nagyon hamar megtörtént a baj, két nap után agyvérzést kapott, és ugyan még hetekig küzdött, de február közepén szervezete feladta a küzdelmet.

Dávid kohéziós erő volt mindenhol, ahol feltűnt, legyen az munkahely vagy valamilyen társaság − mondta Molnár Attila, közeli barátja, aki a sokkból lassan felocsúdva úgy gondolta, méltó emléket szeretne állítani tehetséges kollégájának. A családdal és a barátokkal összefogva úgy döntöttek, támogatni fogják a kórház területén működő alapítványt, amely arra törekszik, hogy méltó körülményeket biztosítson a csontvelő-átültetésen átesett gyerekek gyógyulásához.

Dávid korábban az Esti Hírlap szerkesztője volt, dolgozott a jégkorongszövetség és a Vasas labdarúgócsapata sajtófőnökeként, az utóbbi négy évben olyan zenekarok karrierjét egyengette, mint például az A Dal című műsorban rendre megforduló Leander Kills. Az évek során maga is zenélt több formációban és mindig is focizott, különböző kispályás csapatokban. Éppen ezért emlékeznek rá jótékonysági emlékkoncerttel és labdarúgótornával.

Nagyon sok segítséget kapunk a legkülönbözőbb helyekről, ami hozzásegít minket ahhoz, hogy minél nagyobb összeggel támogathassuk a gyerekek gyógyulását − tette hozzá a főszervező, aki elárulta, a június 15-i belvárosi koncertet és a június 16-i, a Vasas-pályán tartandó focitornát hagyományteremtő céllal rendezik. A koncerten Dávid gyerekkori bandája, a Neverland, valamit a Helo Zep! zenekar és Sabina is fellép. A focitornán ott lesz mások mellett az újságíró válogatott, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Vasas szurkolói csapata. A családi csapatban pályára lép több egykori Vasas-kedvenc, Pál Zoltán, Lázok János és Kincses Péter is.

Az alapítvány számára bárki utalhat pénzt, hogy segítséget nyújtson. A szervezők kérése, hogy ha valaki támogatni kívánja az alapítványt, akkor a közleménybe azt írják: DAVE.

Démétér Alapítvány
Adószám: 18256110-1-43
Számlaszám: 10102086-56951900-01001003

Dave Feszt

2019. június 15. 19 óra

Under Budapest

VIII. kerület, József körút 60.

Fellépők: Helo Zep!, Sabina és a NeverLAND

Dave’s Cup

2019. június 16. 11–17 óra

Vasas-pálya, Fáy u. 58.