Könyvet írnak Kimi Räikkönenről!

Finnország egyik népszerű írója tervez könyvet írni Kimi Räikkönenről – árulta el a Ferrari-versenyző egyik bizalmasa.

A finn MTV arról számolt be, hogy Kari Hotakainen finn író egy regényszerű könyvet tervez írni az ország jelenlegi legnépszerűbb versenyzőjéről. Az újságíróként is dolgozó 60 esztendős férfit állítólag Malajziában a paddockban is látták feltűnni – írja az M4 Sport.

Bár nyilatkozni nem kívánt, Kimi Räikkönen egyik barátja és bizalmasa, Sami Visa a csatornának megerősítette, valóban készülőben a Räikkönen-könyv. „Igen, Kari Hotakainen ír egy könyvet Kimiről. Ez lesz az első és egyben az utolsó róla szóló könyv. Egy köztiszteletben álló írót szerettünk volna, aki a sportágon kívülről érkezik. Így esett a választásunk Hotakainenre” – fogalmazott Visa.

Arról egyelőre nem született döntés, hogy a népszerűnek ígérkező könyv mikor is kerül a polcokra. „Arról állapodtunk meg, hogy erről a témáról többet nem mondunk”– hárította a további kérdéseket a finn.

Hotakainen hivatásszerűen a 90-es évek közepétől író, korábban újságíróként is dolgozott. Pályafutását gyermekek- és ifjúsági regényekkel, valamint versekkel kezdte, később számos felnőtteknek szóló regényt is írt, továbbá dolgozott rádiós műsorokon, forgatókönyveken és újságokban is publikált. 2002-ben hazája legnívósabb irodalmi elismerését, a Finlandia-díjat, majd két évvel később az Északi Tanács irodalmi díját is elnyerte a Futóárok utca című (magyarra is lefordított) regényével, melyből film is készült.

fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?