Korai távozók a férfi A-válogatott keretében

Szoboszlai Dominik az osztrák hatósági szabályok miatt nem csatlakozott a válogatott keretéhez, Gulácsi Péternek és Sallai Rolandnak pedig idő előtt vissza kell majd térniük klubjaikhoz.

A koronavírus-járvány komoly kihívás elé állítja a nemzeti csapatokat. A magyar válogatott keretének kialakítását már szeptemberben is erősen befolyásolta a világjárvány, hiszen többen a csapatuknál megjelenő megbetegedések miatt nem csatlakozhattak a kerethez, és sajnos a mostani összetartásról is elmondható ugyanez- számolt be az mlsz.hu.

Mint ismert, a Red Bull Salzburgnál megjelenő megbetegedések miatt Szoboszlai Dominik nem csatlakozhat az év legfontosabb mérkőzésére készülő válogatott kerethez. A támadó tesztje ugyan negatív lett, ám az osztrák hatósági szabályoknak megfelelően a teljes klubcsapat karanténba került, bár edzéseiket megtarthatják, meccseiket lejátszhatják. A Salzburg egyetlen játékosa sem csatlakozhat hazája nemzeti csapatához az októberi mérkőzésekre, így például az osztrák válogatott is ugyanúgy szenvedő alanya a helyzetnek, mint a magyar.

Emellett befolyásoló tényező lett a FIFA szintén a világjárvány miatt korábban meghozott szabálya is, amely szerint a klubcsapatok nem kötelesek elengedni válogatott játékosaikat a válogatottakba. A mieink közül – Szoboszlai Dominikot kivéve – mindenki csatlakozhatott a kerethez, azonban két játékosnak idő előtt vissza kell térnie klubcsapatához. Sallai Roland, az SC Freiburg játékosa a Bulgária elleni mérkőzést, Gulácsi Péter, az RB Leipzig játékosa pedig a Szerbia elleni mérkőzést követően kell, hogy visszatérjen a klubjához, hogy a karanténszabályt betartva pályára tudjanak lépni a következő bajnokin.

Ennek megfelelően előbbire Szerbia és Oroszország ellen sem számíthat a szakmai stáb, míg utóbbi csak az oroszok elleni Nemzetek Ligája-összecsapáson nem áll majd Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére.

A kerettagok két kivétellel mindannyian megérkeztek a válogatott szállására, Lang Ádám és Varga Kevin hétfőn kora délután futnak be, kora este pedig a szakmai stáb megtartja az első edzését.