Koreai, japán, kanadai, amerikai és orosz győzelem a junior torna-vb-n

Koreai, japán, kanadai, amerikai és orosz aranyak szombaton, a Győrben zajló junior torna-világbajnokság szerenkénti döntőinek első napján.

A junior torna-vb sajtócsapatának szombati tájékoztatása szerint talajon – a fiúknál – a koreai Rju Szung Hjun szerezte meg az első helyet, lólengésben pedig a japán Kitazono Takeru győzött. A harmadik szombati fiús döntőben a kanadaiak örülhettek, miután Felix Dolci kisebb meglepetésre megnyerte az aranyérmet.  A lányoknál az amerikai Kayla di Cello fantasztikus sikert aratott ugrásban, a felemáskorlát-elsőség pedig az oroszoké lett, miután Vlagyiszlava Urazova állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A szombati szerenkénti döntőkben nem volt magyar érdekeltség. A vasárnapi finálékban azonban kettőben is ott lesz Balázs Krisztián. A Ferencváros ifjúsági olimpiai bajnok tornásza korláton és nyújtón jutott a legjobbak közé.

Az olimpiai bajnoknak is tetszik a vb

Berki Krisztiánnal is találkozhatnak a szurkolók a junior torna-világbajnokságon. Az olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász a győri Audi Aréna előcsarnokában áll a szurkolók rendelkezésére.

Nagyon jó a hangulat ezen a vb-n. Tetszik, hogy milyen sokan érdeklődnek a sportág iránt. Fontos, hogy a junior korúak először találkoznak vb-körülményekkel. Győr remek világbajnokságot rendezett nekik, és nem utolsósorban a nézőknek is. Az külön bónusz a rendezvény sikeressége szempontjából, hogy az utolsó napon, Balázs Krisztián személyében, lesz magyar érdekeltség” – nyilatkozta a vb sajtócsapatának Berki Krisztián.

A sporttörténelmi világbajnokság vasárnapig tart a Rába-parti-városban. Az utolsó napi szerenkénti döntők: férfi ugrás, korlát, nyújtó, illetve női gerenda, talaj.

 

fotó: Magyar Torna Szövetség