Kovács Bálint célja az összetett második hely a hockenheimi szezonzárón

A H-Moto Team ifjú tehetsége számára eljött az igazság pillanata: az IDM Suzuki Cup sorozatának utolsó állomásán áll rajthoz. Bálint Hockenheimben már visszaülhet a saját motorjára, ahol egyértelmű a cél, olyan eredményt kell elérnie a két futamon, hogy a négypontos hátránya ellenére megszerezze az összetett második helyet a már meglévő felnőtt magyar bajnoki cím mellé.

A csapat pénteki közlése szerint egy hosszú szezon végéhez közeledik Kovács Bálint, aki ez idő alatt végig bizonyította, hogy kimagasló tehetség a magyar gyorsasági motorsportban. Egyrészt a téli holt idényben a katari nemzetközi bajnokság 600 kategóriájában többször is dobogóra állhatott, majd itthon 16 évesen megszerezte első felnőtt bajnoki címét a felnőtteknél az ezresek között, amit megkoronázott egy 1.50-es körrel a Hungaroringen. Most ismét az IDM Suzuki Cup sorozatában, a hockenheimi záró fordulóban áll rajthoz: a H-Moto Team ifjú tehetsége számára ez a versenyhétvége sem maradt motiváció nélkül, hiszen mindenképpen szeretné megszerezni a kategória második helyét összetettben. Bálint a múltkori asseni remeklésével – kölcsönmotorral egy futamot megnyert, míg a másikon második lett – négy pontra megközelítette az összetettben előtte álló riválisát, így minden esélyét megőrizte arra, hogy a hétvégi, Hockenheimben rendezendő szezonzárón megszerezze a második helyet, mintegy feltéve az idei szezonjára a koronát. És ami a lényeg, ezúttal a saját motorjával gurulhat majd ki a legendás német pályára.

Kovacs_Balint02_H_Moto_Team_IDM_Suzuki_Cup2018

„A hétvégén az IDM Suzuki Cup záró futamán veszek részt Hockenheimben. Ugyan a motorommal nem tudtam edzeni, mert az alkatrészek későn érkeztek meg, de a hétvégére már felkészült motorral érkezünk. A hockenheimi pálya nem ismeretlen számomra, hiszen itt már tavaly is indulhattam ebben a sorozatban, és bemutatkozásként szereztem egy negyedik, és egy ötödik helyet. Nem titok, nagyon kedvelem a hockenheimi aszfaltcsíkot, így abban reménykedem, hogy a tavalyi adatok segítségével hamar megtaláljuk majd a motor optimális beállításait. Mondanom sem kell, nagyon motivált vagyok, és a lehető legtöbbet szeretném kihozni ebből a hétvégéből. Természetesen mi más lehetne a célom, mint az összetettbeli második hely, ami a hátrányomat tekintve egyáltalán nem elérhetetlen a számomra” – jelentette ki Kovács Bálint.

Fotó: JK Sports