Kovács Barnabás emlékverseny Liechtensteinben

Magyar Nemzetközi FIS Alpesi Síversenyt rendez 18 ország sportolóinak részvételével a Magyar Sí Szövetség a liechtensteini Malbunban.

Az egykori szövetségi kapitány nevét viselő verseny számait március 30. és április 1. között bonyolítják le a szervezők – adta hírül a magyar szövetség.  A három nap alatt óriás-műlesiklában és műlesiklásban állnak rajthoz a magyar, valamint a külföldi felnőtt és junior indulók. A versenyeket a COVID-biztonsági előírások betartása mellett rendezi a szövetség.

Nehéz a járvány miatt érvényben lévő biztonsági követelményeknek megfelelni, hiszen a vírus szempontjából Magyarország kockázati országnak minősül. De Malbunban, ebben a kicsi faluban a helyi szövetség támogatásával, valamint a két nemzeti olimpiai bizottság a magyar és a Liechtensteini segítségével sikerült elérni, hogy megrendezhessük a FIS versenyünket. Egy buborékot alakítottunk ki, ahova csak negatív PCR teszttel lehet megérkezni, és mindent megteszünk azért, hogy valamennyi résztvevő Covid-negatív is maradjon. Nagy a lelkesedés és az összefogás a verseny lebonyolításáért, melyet magán adományokból és cégek támogatásával sikerült megrendezni” – mondta Dr. Fürstner József, a Magyar Sí Szövetség elnöke.

Az emlékverseny a 2017. január 1-én autóbalesetben elhunyt Kovács Barnabás nevét viseli. A Magyar Sí Szövetség egykori alpesi-, majd északi szakágának szövetségi kapitánya nemzetközileg is elismert kiváló szakvezető volt, aki évtizedeken keresztül a hazai sísport meghatározó alakja és egyik legnagyobb egyéniségeként tevékenykedett.

Versenyünkre 18 országból érkezett nevezés, köztük olyan nagy sínemzetekből jönnek el sportolók, mint pl. Ausztria, Svájc vagy Horvátország. Összesen négy kontinensről – Európa, Ázsia, Amerika, Ausztrália – érkeznek indulók az emlékversenyre, hogy tisztelegjenek Kovács Barnabás előtt, aki nemzetközi szinten is elismert alakja volt a sísportnak. Mivel a világranglista előkelő helyén álló sízők is jelezték érkezésüket, ez a verseny jó alkalom lesz arra, hogy a magyar indulók javíthassanak a FIS pontjukon” – tette hozzá az elnök.

Az Antenna Hungária jóvoltából minden nap videós összefoglaló készül a verseny történéseiből, emellett nyilatkoznak majd a versenyzők, és drónnal bemutatjuk a sípályát is.

A verseny programja elérhető a magyar szövetség honlapján.

További információk a versenyszámokról a FIS oldalán.