Kovács Richárd nagy csatában maradt alul az ökölvívó vb-n

A hamburgi ökölvívó világbajnokság második fordulójában a 64 kg-ban Kovács Richárd a mongol Chinzorig Baatarsukh-kal találkozott a 16 között.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 19 éves, még tapasztalatlan Kovácsnak nem volt szerencséje a sorsolással, mert a naurui Caleb után ismét Európán kívüli öklöző várt rá: a mongol Chinzorig Baatarsukh, a verseny hatodik kiemelje. A 26 éves ázsiai bokszoló megjárta a tavalyi olimpiát is, az idei taskenti Ázsia bajnokság ezüstérmese.

A mongol, a mérkőzés első pillanatától éreztette a javára szóló hét év korkülönbséget, valamint a világranglistán elfoglalt helyek közötti differenciát (15. és 33.), melyek a papírforma szerint őt tették a győzelem várományosává. Kovács azonban ettől egy pillanatra sem rettent meg. Összeszedetten reagált a látványos és nagy erejű támadásokra. A második menetben rendre Kovács indította a támadásokat és több pontos találatot vitt be. A harmadik menetben a nyíregyházi öklöző továbbra is ment előre, igaz, közben sajnos sok ütést beszedve. A látványos mérkőzésen a magyar versenyző harci kedve mindvégig kitartott, ezzel azonban nem tudta ellensúlyozni Chinzorig Baatarsukh nagyobb tudását, s így végül nagy csatában maradt alul egy nála sokkal rutinosabb versenyzővel szemben. Az eredmény 5-0 a mongol javára, aki a 8 között az örmény Bacskov ellen mérkőzik.

Vélemény, hozzászólás?