Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét a Nu Skin Országos Bajnokságon

Az ob-ra rendhagyó módon került sor, a verseny a lovaglással kezdődött – amely máskor a harmadik szám szokott lenni -, utána következett a vívás és a 200 méteres úszás, végül pedig a lövészetekkel megszakított 3200 méteres futás.

Kovács, a 2016-os év egyéni világbajnoka hibátlan lovaglással kezdett, majd a pástokon húsz győzelmet aratott és 11 vereséget szenvedett, az úszásban pedig 2:07.52 perccel a leggyorsabb volt, ezzel a kombinált szám előtt az élen állt. A Volán Fehérvár öttusázójának sikerült a pozícióját megőriznie, elsőként ért a célba, így 2015 és 2017 után harmadszor lett egyéniben bajnok.

Az első versenyem, a Los Angeles-i világkupa nem sikerült jól, ezért is örülök, hogy most nagyon jól úsztam és futottam, de amúgy minden számmal elégedett vagyok. Két hét múlva, a kecskeméti világkupán szeretnék hasonlóan jól szerepelni, mint tavaly, amikor dobogós voltam” – mondta a verseny után a címét megvédő Kovács.

A versenyen a legmagasabban rangsorolt junior korú versenyző, Zs.Tóth Anna a Dr. Hegedűs Frigyes Alapítvány különdíját kapta meg.

Eredmények, Nu Skin országos bajnokság, női verseny:

egyéni:
1. Kovács Sarolta (Volán Fehérvár) 1347 pont
2. Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE) 1328
3. Chloe Esposito (BHSE) 1316

csapat:
1. KSI SE (Földházi Zsófia, Sarcia Borbála,Gulyás Michelle) 3758 pont
2. Volán Fehérvár (Kovács, Koleszár Zsófia, Kalincsák Eszter) 3754
3. Alba Öttusa SE (Alekszejev, Turbucz Anna, Ormándi Rebeka) 3747

(MTI)

fotó: pentathlon.hu / Buza Virág