Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia csütörtökön lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta.

A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal – írta a magyar szövetség.

Mind fizikálisan, mind mentálisan készen kell állnia Zsófinak. Azt látom rajta, hogy rendkívüli módon koncentrál, és meg fogja csinálni feladatát. Természetesen apró hibák mindig vannak, de úgy vettem észre, hogy nagyon fókuszált ” – fogalmazott edzője, Trenka János. A szakember hozzátette, tanítványa az edzéseken is igyekszik kihozni magából a maximumot:

Gerendán és különösen felemáskorláton nagyon szépen dolgozik Zsófi, ma kiemelkedő korlátot csinált. Sőt, azt mondanám, hogy ma döntős gyakit mutatott be. Fizikálisan rendben van, és azt érzem rajta, felszabadult fejben is, de azt meg kell jegyeznem, hogy ez a mai nap volt.

Az Európa-bajnok a verseny előtt több edzésen már nem vesz részt. A szerdai két tréning megvolt, azonban a csütörtöki döntő előtti edzéslehetőséggel már nem tud élni, ugyanis a transzferek menetrendje nem kedvező, így a tréning kezdete előtt 1 órával már a csarnokban lennének, és az edzést követően 1 óra múlva tudnának visszatérni az olimpiai faluba. Ezt a dunaújvárosi tornász is megerősítette:

“A körülmények miatt úgy döntöttünk, hogy a nyújtó- és erősítőgyakorlatokat az olimpiai falu sportcentrumában csináljuk meg, és utána utazunk majd a versenyre.“

Az egyéni összetett döntő magyar idő szerint 12.50 órakor kezdődik.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt