Kovács Zsófia két aranya

Kovács Zsófia két szeren, ugráson és gerendán is első helyen végzett a női tornászok országos bajnokságának szerenkénti döntőjében, Böczögő Dorina talajon, Makovics Mirtill felemáskorláton végzett az élen. A két nap összesített eredményeit figyelembe véve Mayer Gréta és Bogyó Anna lett a legeredményesebb ifi tornász.

női szerenkénti döntőkkel zárult a kétnapos OB, amelyet Központi Tornacsarnokban, nézők nélkül, de annál szigorúbb biztonsági intézkedések mellett rendeztek meg – számolt be szombaton a Magyar Torna Szövetség.

nők ugráson kezdtek, ahol a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza, Kovács Zsófia (13.200) diadalmaskodott, mögötte a Postás SE két kiválósága, Bácskay Csenge (13.250) és Székely Zója (12.850) zárt. 

A felemáskorláton szintén egy dunaújvárosi tornász, az elsőéves felnőtt Makovits Mirtill (12.700) nyakába került az aranyérem. Az ezüstöt Székely Zója (12.600), míg a bronzot Kovács Zsófia (12.400) szerezte meg. 

(Makovits Mirtill , fotó: MATSZ / Freschli Józef)

Az olimpikon tornász gerendán javított, 13.300 ponttal utasította maga mögé Szujó Hannát (12.500) és Böczögő Dorinát (12.1000). A felnőttek talajon fejezték be a szerenkénti döntőket, az MTK Budapest kétszeres olimpikonja, a vállsérüléséből most visszatért Böczögő Dorina (13.000) nyert, Makra Noémi (12.700) előtt és Székely Zója Szujó Hannával holtversenyben lett harmadik.

(Böczögö Dorina, fotó: MATSZ / Freschli József)

A hétvége legeredményesebb női tornásza a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmeseKovács Zsófia lett, aki két aranyéremmel gazdagodott.

Az ifjúságiaknál a szerenkénti döntőkben Bogyó Anna két első helyet szerzett, ugráson és talajon, Mayer Gréta gerendán, míg Horváth Emma felemáskorláton diadalmaskodott.

részletes női ifjúsági eredmények IDE KATTINTVA elérhetőek.

Kovács Zsófia, Dunaferr SEA pénteki naphoz képest sikerült javítanom, ez mindenképpen pozitív történés. Az ugrásban megszerzett aranyérem a biztosan kivitelezett gyakorlataimnak köszönhető. Mivel nekem ez volt az idei első versenyem, kicsit izgultam emiatt, de aztán sikerült felülkerekednem, a harmadik szerre, a gerendára teljesen megnyugodtam, ennek is köszönhető győzelmem.

Makovits Mirtill, Dunaferr SE: A selejtezőben nyújtott teljesítményemmel nem vagyok teljesen elégedett, de azokat a hibákat, amiket ott elkövettem, a döntőkre sikerült kijavítanom. Nagyon boldog vagyok, hogy felemáskorláton diadalmaskodni tudtam ebben az erős mezőnyben, ez önbizalmat ad majd a folytatáshoz.

Böczögő Dorina, MTK Budapest: Nagyon nehéz felkészülésen vagyok túl, a vállsérülésem miatt csak két szeren indultam, ezzel együtt boldog vagyok, hogy ilyen szintre tudtam hozni magam. Csak két szeren, talajon és gerendán indultam. Természetesen sokat kell még javulnom a Mesterfokúig és az Európa-bajnokságig.

Női felnőtt országos bajnokság, szerenkénti döntők, ugrás:

  1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) – 13.200 pont (edző: Trenka János)
  2. Bácskay Csenge (Postás SE) – 13.150
  3. Székely Zója (Postás SE) – 12.850

Női felnőtt országos bajnokság, szerenkénti döntők, felemás korlát:

  1. Makovits Mirtill (Dunaferr SE) – 12.700 pont (edző:Trenka János)
  2. Székely Zója (Postás SE) – 12.600
  3. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) – 12.400

Női felnőtt országos bajnokság, szerenkénti döntők, gerenda:

  1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) – 13.300 pont (edző: Trenka János)
  2. Szujó Hanna (TC Békéscsaba) – 12.500
  3. Böczögő Dorina (MTK Budapest) – 12.100

Női felnőtt országos bajnokság, szerenkénti döntők, talaj:

1. Böczögő Dorina (MTK Budapest) – 13.000 pont (edző:Draskóczy Imre)
2. Makra Noémi (TC Békéscsaba) – 12.700
3. Székely Zója (Postás SE) – 12.300
3. Szujó Hanna (TC Békéscsaba) – 12.300

fotó: MATSZ/Freschli József