Kovács Zsófiának már az Év sportolója-jelölés is megtiszteltetés

Óriási megtiszteltetés érte a kétszeres Európa-bajnok tornász Kovács Zsófiát, hiszen Karakas Hedvig cselgáncsozó és Kapás Boglárka úszó, illetve az olimpikon tornász közül kerül majd ki a 2020-as év női sportolója az Év sportolója választáson, amelyet a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) hirdetett meg.

Az áprilisban 21. életévét betöltő sportoló számára, saját bevallása szerint, már a jelölés is megtisztelő volt. Az pedig, hogy a jelenkor magyar sportjának olyan nagyságaival, mint Karakas Hedviggel és Kapás Boglárkával említik egy lapon, külön polcra helyezi eddigi teljesítményét. Kovács hozzátette, a decemberben megszerzett két egyéni Európa-bajnoki cím és a csapattal megnyert bronzérem felett érzett örömében nem is gondolt arra, hogy esélyes lehet, vagy egyáltalán jelölik erre a kitüntető címre.

Az MSÚSZ az első körben minden kategóriában 10 jelöltet nevezett meg, majd a beérkezett voksok alapján minden csoportban a legtöbb szavazatot kapó három kiválasztott maradt. A szervezet  január 11-én, hétfőn rendezi meg az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 televíziós díjátadót. A 90 perces adás 19.45 órától látható majd az M4 Sporton.

Kovács Zsófia, kétszeres Európa-bajnok tornász:

Elképesztően örülök már a jelölésnek is, hatalmas eredménynek tartom. Aztán amikor kiderült, hogy bekerültem a legjobb háromba, a magyar sport olyan kiválóságai mellé, mint Kapás Bogi és Karakas Hedvig, az egy még jelentőségteljesebb elismerése a munkámnak. Meglepett, ugyanakkor hízelgő is, ráadásul a magyar tornászválogatott is bejutott a legjobbak közé. Nem tudom volt-e példa erre eddig, de az biztos, hogy nagyon boldog vagyok.    

fotó: UEG