Kovacsics Anikó hosszabbított a Fradival!

A 28 éves, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, és nyolcszoros magyar bajnok irányító marad az FTC játékosa!

A Ferencváros hivatalos honlapjának szombati közlése szerint Kovacsics Anikó 2016-ban igazolt a Győri ETO-tól a Népligetbe, hihetetlenül gyorsan beilleszkedett, és hasonlóan rövid idő alatt csapat vezérévé vált. Amikor Szucsánszki Zita gyermekvállalása miatt szüneteltette a játékot, a csapatkapitányi „karszalag” is rá került, Zizi visszatérése óta pedig közösen látják el a kapitányi feladatokat. Az irányító – aki a magyar válogatott csapatkapitánya is – a 2016/2017-es bajnoki kiírásban hetvenhárom, a 2017/2018-asban nyolcvanöt, a 2018/2019-esben pedig száztíz gólt szerzett, ehhez tett még hozzá a Bajnokok Ligájában sorrendben ötvenegyet, ötvenhetet, majd ötvenhatot.

Kovacsics Anikó nemcsak a pályán, hanem azon kívül is a csapat vezére – mondta Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója. – Bár gyerekként nem itt nevelkedett, tökéletesen illeszkedik a Ferencvárosba, és bízom benne, hogy ő maga is jól érzi magát a klubnál. Egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk őt megtartani, és kiváló visszajelzés, hogy könnyen sikerült vele megállapodnunk a folytatásról. Azért is örülök, hogy most bejelenthetjük klasszisunk szerződés-hosszabbítását, mert ezzel elejét vehetjük a találgatásoknak, amelyeket a napokban alaptalanul, de talán sajnos nem cél nélkül napvilágot látott álhírekkel generáltak. Furcsa, hogy épp a keddi rangadót megelőző napokban került a médiába a csapatkapitányunk esetleges átigazolásával kapcsolatos hír, de remélem, hogy ezzel a hivatalos bejelentéssel is biztosítani tudjuk a csapat nyugodt felkészülését.

Kovacsics Anikó is ráerősített az ügyvezető által elmondottakra, miszerint az egyezség hamar megszületett.

Nagyon jól érzem magam itt, ezért fel sem merült bennem, hogy váltanék. A vezetők által vázolt célkitűzések és jövőkép is hatással volt erre, hiszen ezekkel teljes mértékben azonosulni tudok. Valóban nagyon gyorsan és már hónapokkal ezelőtt megszületett a megállapodás, ami nagyon pozitív, hiszen kizárólag a játékra koncentrálhattam. Bízom benne, hogy sikeres évek állnak előttünk, szeretnénk előrébb lépni a Ferencvárossal, és a válogatottal is komoly célokért küzdhetünk.

Kovacsics Anikó 2022. június 30-ig szóló megállapodást kötött a Ferencvárossal.

 

fotó fradi.hu