Kreiss Fanni bravűros győzelmével ott van a legjobb 16 között!

Kreiss Fanni bejutott a 16 közé a női tőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián.

 A magyar vívó az első asszójában a világbajnoki ezüstérmes olasz Martina Batinit verte bravúrral, 15-10-re – számolt be az MTI. Rosszul kezdett a vele egykorú, 32 éves, csapatban világ- és Európa-bajnok riválissal szemben, 5-2-es hátrányba került, innentől azonban hat tust adott sorozatban, és az első három perc után 11-7-re vezetett. A pihenőt követően is ültek az akciói, Batini pedig tehetetlen volt.

Az elején nem sikerült megvalósítanom a megbeszélt taktikát, de miután megéreztem a tempóját, már működött az, amit elterveztünk. Ismerem őt junior korom óta, sokat vívtunk már egymással” – mondta az MTI-nek az UTE Universiade-győztes tőrözője, aki a következő körben a lehető legnehezebb ellenféllel, a címvédő és világbajnok, világranglista-vezető orosz Inna Gyeriglazovával találkozik.

Őt mindenki ismeri. Megpróbálom ezt a vívást továbbvinni, és meglátjuk, mi jön ki belőle” – tette hozzá Kreiss Fanni.

Rajta kívül még két magyar – Kondricz Kata és Pásztor Flóra – szerepel a női tőrözők egyéni versenyében, Siklósi Gergely pedig a férfi párbajtőrözők párhuzamosan futó viadalán lép pástra vasárnap a Makuhari Rendezvényközpont B csarnokában.

Később:

női tőr egyéni 32-es tábla:
Kondricz Kata-Alice Volpi (olasz) 4.25
Pásztor Flóra-Ysaora Thibus (francia) 4.25

férfi párbajtőr egyéni 32-es tábla:
Siklósi Gergely – Tung Csao (kínai) 4.55

női tőr egyéni 16-os tábla:
Kreiss-Inna Gyeriglazova (orosz) 6.35

 

fotó: hunfencing.hu