Kubatov Gábort újra megválasztották Fradi elnöknek

A szerdai tisztújító közgyűlés után Kubatov Gábort a következő négy évre is a Ferencvárosi Torna Club elnökének választották az elnökségi tagok.

A fradi.hu beszámolója szerint Kubatov Gábort választották a következő négy évre a Ferencvárosi Torna Club elnökének. Erről az egyesület szerdai tisztújító közgyűlése után döntöttek titkos szavazáson a frissen megválasztott elnökségi tagok.

– Sokat dolgoztunk az elmúlt években, de soha nem leszek elégedett, mert mindig látom, hogy még többet is tehettünk volna – mondta az újraválasztott elnök, Kubatov Gábor. – A következő négy évben is azon leszek, hogy a Ferencváros első számú szolgájaként a lehető legtöbbet adjam a klubnak. További komoly infrastrukturális projektek állnak előttünk, illetve célunk, hogy a férfi labdarúgócsapat végre nemzetközi porondon is letegye a névjegyét.

Az FTC tisztújító közgyűlésén, az Elek Gyula Arénában elnökségi tagokat és a Felügyelő Bizottság tagjait választották meg. Valamennyi jelölt megkapta a szükséges szavazatszámot, így az FTC elnökségi tagja lett dr. Bácskai János, Kökény Beatrix, Kubatov Gábor, Nyíri Zoltán, Rákosi Gyula, Rékasi Tibor, Rieb György, Sike András és dr. Springer Miklós, míg a Felügyelő Bizottságba dr. Balczó Gábor, Burg Péter, dr. Deák Péter, Kassai György és Kerényi Botond.

Az elnökségi tagok közé új jelöltként került Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

– Fradi-szurkolóként számomra nagy öröm, hogy a szponzori együttműködés után immár a klub elnökségének tagja lehetek. Bízom benne, hogy a vállalati múltam során szerzett tapasztalatokat hasznosítani tudom, és sokat tudok segíteni a Ferencvárosnak a következő négy évben – mondta Rékasi.

A közgyűlésen, a szavazás előtt az FTC elnöke, Kubatov Gábor összefoglalta az elmúlt két ciklus, azaz hét és fél év legfontosabb munkáit. Jelentős infrastrukturális fejlődés állt be a Fradi életében: felépült a Groupama Aréna, amely jelentős nézőszám-növekedést is magával hozott. Női labdarúgóközpont épült, és számos más szakosztály kapott új, minőségi otthont. A jó körülmények között pedig az eredmények sem maradnak el: 2018-ban a férfi vízilabdacsapat 18 év után ismét bajnoki címet nyert, további három csapatunk pedig nüanszokkal szorult a második helyre. A klub költségvetése jelentősen növekedett, és teljes átláthatóságot ért el, ennek köszönhetően pedig tőkeerős szponzorok is érkeztek az egyesülethez. A klub komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást, elindította a Fradi Suli Programot és a Fradi Fair Play Bizottságot. Az Albert Flórián Alapítvány sok utánpótláskorú sportolót támogat.

A délelőtti közgyűlés után a már újonnan megválasztott elnökségi tagok titkos szavazással választották meg újabb négy évre Kubatov Gábort a Ferencvárosi Torna Club elnökének, Nyíri Zoltánt pedig az FTC alelnökének.

– Nagy megtiszteltetés, hogy az elnökségi tagok érdemesnek tartottak az ügyvezető alelnöki pozícióra. A feladatköröm nem változik, továbbra is a Fradi vezetésének operatív feladatai hárulnak rám, amelyeket természetesen a következő négy évben is legjobb tudásom szerint végzek el.

Nyíri Zoltán dr. Kocsis Mátét váltotta, aki egyéb elfoglaltságai miatt távozott a posztról. A korábbi alelnök levélben búcsúzott a tagoktól, amelyet ITT olvashatnak.

fotó: fradi.hu