Kulcsár Krisztián: a rendezés jóval meghaladta az elvárásokat

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint a rendezés színvonala jóval meghaladta az elvárásokat a Győrben szombaton véget ért 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

A győri EYOF-rendezés jóval meghaladta azokat az elvárásokat, amelyeket az európai olimpiai család a szervezőkkel szemben támaszt” – hangsúlyozta a MOB vezetője az ötkarikás testület honlapján megjelentetett hétfői levelében, melyet Borkai Zsolt polgármesternek, egyben a szervezőbizottság elnökének címzett. – „Végiglátogattam az összes eseményt és bizonyossággal állítom, a győri EYOF a legmagasabb szintű olimpiai rendezvények színvonalát is meghaladta.

Kulcsár Krisztián úgy fogalmazott: a létesítmények, a szervezési munka, valamint a győriek hozzáállása és kivételes vendégszeretete a párját ritkítja. Mint írja: „Magasra tettétek a mércét! Büszkék lehetünk arra, amit Győrben láttunk„.

Kifejtette, a szervezői tapasztalatok és a világszínvonalú létesítmények komoly ajándékai, hozzáadott értékei a magyar sportéletnek, s az első magyarországi olimpiai esemény megrendezésével Győr megvalósított egy álmot.
A jó példa megvan, biztos vagyok benne, hogy egyszer a nagy álom is valóra válhat és nyári olimpiát rendezhetünk Magyarországon. Az oda vezető útnak a 2017-es győri EYOF egy kiemelkedő mérföldköve lesz” – szögezte le Kulcsár Krisztián.

Kitért a 152 fős magyar csapatra is, amely 41 érmet – 13 aranyat, 14 ezüstöt és 14 bronzot – szerzett, ezáltal az éremtáblázaton 50 ország között a harmadik helyen zárt.
Hazai pályán megmutatták Európának a magyar virtust, hogy bizony jó úton jár a magyar utánpótlás-nevelés” – emelte ki Kulcsár Krisztián. Hozzátette, Győr jóvoltából a fiatalok egy nagy nemzetközi versenyen tapasztalhatták meg, milyen lendületet adhat a szurkolók szeretete és támogatása.

Az EYOF-on tíz sportágban, 130 versenyszámban vetélkedtek a 14 és 18 év közötti fiatalok. A győri eseményre ötven országból 2500 sportoló és 1100 kísérő érkezett.

(MTI)

fotó: mob.hu

Vélemény, hozzászólás?