Kulcsár Krisztián szerint az EJ-eredmények tükrözik a magyar sport helyzetét Európában

A minszki Európa Játékokon elért eredmények alapvetően tükrözik a magyar sport helyzetét és erejét a kontinensen Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint.

A sportvezető az M1 Aktuális csatornán csütörtök este azt emelte ki, hogy az EJ-n mutatott teljesítményt sportáganként kell értékelni, mert más mint egy olimpia. Fontos sportágak nem voltak műsoron, mint az úszás, vagy a vívás, ráadásul kontinentális verseny volt – számolt be az MTI.

A négy arany-, hat ezüst-, kilenc bronzéremből a kajakosok és kenusok szállították valamennyi aranyat és öt ezüstöt, amivel Kulcsár szerint ismét bizonyították, hogy a világ talán legjobbjai ebben a sportágban.
Nem lehet eleget beszélni róluk és méltatni őket” – mondta Kulcsár Krisztián.

A MOB-elnök pozitívumként értékelte, hogy sok más sportágban – birkózás, karate, atlétika, torna, cselgáncs és sportlövészet – sikerült dobogós helyeket gyűjteni, s ezek a sikerek szerinte erőt kell, hogy adjanak ezen sportok képviselőinek a jövőre nézve.

Összességében félig tele a pohár” – jegyezte meg.

Kulcsár Krisztián a minszki szervezést és lebonyolítást csak dicsérni tudta, az Európa Játékok jövőjével kapcsolatban pedig optimista. Mivel csupán a második EJ volt a mostani, ezért természetes szerinte, hogy még „keresi a helyét” a viadal a sport világában, ám fontos, hogy négy év múlva Krakkó lesz a házigazda, ami sokat segíthet abban, hogy gyökeret eresszen.