Kuramagomedov bronzmérkőzéses, Budai-Kovács vigaszágas az U23-as vb-n!

A hétfői rajt után kedden este rendezték a budapesti U23-as birkózó-világbajnokság hivatalos megnyitóünnepségét, amelyen beszédet mondott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Bacsa Péter, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke, a nemzetközi szövetség (UWW) bürótagja, valamint Ceno Cenov, az UWW európai szekciójának bolgár elnöke.

A Magyar Birkózó Szövetség kedd esti tájékoztatása szerint a második versenynapon szőnyegre lépő öt magyar szabadfogású versenyző közül a válogatottban az idei kazahsztáni felnőtt vb-n bemutatkozó, honosított Kuramagomedov Murad (74 kg) jutott a legtovább, egyiptomi riválisát 10-0-s technikai tussal, a románt 5-0-ra verve egészen az elődöntőbe. Itt (a már említett megnyitót követően) az iránival szemben hiába vezetett a második menet elején 4-3-ra, végül 9-4-re kikapott, így szerdán a bronzmérkőzésen lesz érdekelt a mongol–kazah találkozó győztesével. Az U23-as Eb-2. Tóth Bendegúz (92) spanyol ellenfelét 4-1-re, a törököt 10-6-ra múlta felül, a negyeddöntőben 13-2-re kikapott a kubaitól, s mivel a karibi veszített az elődöntőben, Tóth kiesett. Szurovszki Patrik (86) egy-egy győzelem és vereség után, Nagy Mihály (125) egy vereséggel hasonlóképpen járt, Budai-Kovács Marcell (61) indiai legyőzője viszont bejutott a fináléba, így honfitársunk a vigaszágon folytathatja.

(Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Bacsa Péter, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke, a nemzetközi szövetség (UWW) bürótagja, valamint Ceno Cenov, az UWW európai szekciójának bolgár elnöke)

Két szabadfogásúnk mellett négy hölgyversenyzőnk lesz még érdekelt a szerdai versenynapon, Réczi Bianka (50 kg) román, Bognár Erika (59) és Nagy Alexa (68) fehérorosz, az idei junior Eb-győztes Nagy Bernadett (76) pedig kínai vagy török riválissal kezd.

Fotó: MBSZ