Látássérültek bowlingoztak Szolnokon

2020. augusztus 18-án a Vakok és Gyengénlátók Jász – Nagykun- Szolnok Megyei Egyesülete (JNSZMVAKOK) és a Fogyatékkal Élők Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Sportszövetség (FÉS) közös rendezvényeként valósult meg a látássérültek bowling versenye, amelynek a megyeszékhelyen található közkedvelt bowling pályája, a Jubileum Bowling és Élménycenter adott otthont.

A megmérettetés rajtja előtt Pesti Zoltánné a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnöke mondott köszöntött, a versenyt pedig Anuer Zoltán a Fogyatékkal Élők Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Sportszövetségének elnöke nyitotta meg. Az esemény házigazdája az Amadeus Rádió népszerű műsorvezetője, Molnár Róbert volt.

A verseny célja az volt, hogy sportolási és szabadidős tevékenységet biztosítson a megyében élő látássérült bowlingozók számára, egyben még többekkel kedveltesse meg ezt a sportágat.

A seregszemle remek hangulatban zajlott, és sok felejthetetlen élményt szereztek a látássérült sportolók ezen a napon. A viadal egyéni megmérettetés volt, egy játszma 10 körből állt, és két kört kellett teljesíteni a sportolóknak. A verseny legjobbja Hulimai János lett, aki egy kupával gazdagodott.

A két szervezet nemrégiben együttműködési megállapodást írt alá a megyében élő látássérült emberek sportjának fellendítése érdekében, a mostani rendezvény pedig e megállapodás első kézzelfogható eredménye.

 

 

Fotók: Tömösközi Károly