Legyél turista Budapesten – megjelent A Duna kincsei

Budapest mindig különleges: a nyári napsütésben, vagy épp zuhogó esőben más-más arcát mutatja.

A rejtélyeit mindenkor muszáj felfedezni, érdemes megismerni. A Kolibri Kiadónál megjelent Tittel Kinga, a népszerű Mesélő Budapest című könyv szerzőjének új zsebkönyve, mely bepillantást enged a Duna hídjainak rejtett titkaiba – írja közleményében a kiadó. Most lehet turistaként körbenézni Budapesten, hiszen arra is választ kaphatunk a kötetből, hogy milyen kincsek lapulnak a Duna mélyén vagy helyettesíthetnék-e a 4-6-os villamost a dunai hajók. Legyünk kicsit mindannyian turisták a fővárosban!

Folytatódik Tittel Kinga, az egyedülálló Mesélő Budapest útikönyv szerzőjének zsebkönyvsorozata. Míg korábban A Várnegyed titkait ismerhettük meg alaposan, most A Duna kincseibe kapunk részletes bepillantást.

Választ találhatunk olyan kérdésekre, mint…

– Mit nevezünk Budapest kacsájának?
– Hol mérik meg a Duna vízszintjét?
– A város valóban tengeri kikötő?
– És közlekedhetnénk-e a 4-6-os vonalán akár hajóval is?

A Mesélő-zsebkönyvek első kötete, A Várnegyed titkai után olyan témát választottam, amely első látásra talán kilóg a sorból, hiszen nem egy újabb városrészt mutat be. Szép, kerek évforduló hívta életre ezt a könyvet: júliusban lesz 200 éve annak, hogy elindult első, menetrend szerinti útjára az első dunai gőzhajó, a Carolina. A folyó vitathatatlanul Budapest ékessége, amely elválaszt és összeköt, és amely évszázadok óta meghatározó eleme a város fejlődésének és mindennapi életünknek” – mesél a kötet apropójáról a szerző, Tittel Kinga.

Mindenkinek, aki útrakelne Budapesten turistaként, érdekli a magyarországi hajózás története vagy az elfeledett dunai szakmák, illetve minden, ami Európa leghosszabb folyójával kapcsolatos, ezt a könyvet muszáj kézbe venni.