Lemondta a válogatottságot Tomori Zsuzsanna

A rutinos játékos nem lesz ott a decemberi vb-n

A Magyar Kézlabda Szövetség hivatalos honlapjának szerdai közlése szerint Tomori Zsuzsanna jelezte az MKSZ-nek, hogy nem vesz részt a december 2-án kezdődő spanyolországi világbajnokságon

Sajnáljuk, hogy Zsuzsa éppen két héttel a torna rajtja előtt jutott erre az elhatározásra, reméljük, nyomós oka van rá – mondta el Kirsner Erika, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke.Természetesen az új olimpiai ciklus első világversenyén nélküle is az a célja a csapatnak, hogy minél eredményesebben szerepeljen, és elkezdje az építkezést a párizsi ötkarikás játékokra, illetve a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A keret hétfőn megkezdi a felkészülést, majd jövő csütörtökön útra kel a franciaországi felkészülési találkozókra, illetve a spanyolországi világbajnokságra.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a hírrel kapcsolatban azt mondta az M1 aktuális csatornának, hogy a vb-re vonatkozik a döntés, melyet több ok miatt hozott meg Tomori Zsuzsanna.

Kimerültnek érzi magát, összeszedett egy apró sérülést, pluszban náthás is, és úgy érzi, hogy most nem tudna százszázalékig segíteni a válogatottnak” – nyilatkozta Golovin Vlagyimir, aki elismerte, hogy nehéz lesz pótolni a védelem egyik oszlopát, de a szakmai stábbal már gondolkodnak a lehetőségeken.

A 34 éves kézilabdázó 2006-ban mutatkozott be a nemzeti csapatban és azóta 191 mérkőzésen lépett pályára, tagja volt a 2008-as pekingi olimpián negyedik, illetve a 2012-es Európa-bajnokságon bronzérmes együttesnek is, ahogy az idei tokiói játékokon hetedik gárdának is a vezéregyénisége volt. Jelenleg a norvég Vipers légiósa.

Felkészülési mérkőzések

2021. november 26., péntek

21:00 Franciaország–Magyarország

2021. november 28., vasárnap

17:00 Franciaország–Magyarország

Női világbajnokság, Spanyolország, 2021. december 2-19.

Csoportbeosztás:

A-csoport (Granollers): Franciaország, Montenegró, Angola, Szlovénia

B-csoport (Llíria): Orosz Kézilabda-szövetség, Szerbia, Kamerun, Lengyelország

C-csoport (Castelló): Norvégia, Románia, Kazahsztán, Irán

D-csoport (Torrevieja): Hollandia, Svédország, Puerto Rico, Üzbegisztán

E-csoport (Llíria): Németország, Magyarország, Csehország, Szlovákia

F-csoport (Granollers): Dánia, Dél-Korea, Tunézia, Kongó

G-csoport (Castelló): Horvátország, Japán, közép- és dél-amerikai kvalifikáció 1. számú továbbjutója, közép- és dél-amerikai kvalifikáció 3. számú továbbjutója

H-csoport (Torrevieja): Spanyolország, Ausztria, közép- és dél-amerikai kvalifikáció 2. számú továbbjutója, Kína

A csoportok első 3-3 helyezettje jut a középdöntőbe.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

December 2., 20:30: Magyarország–Szlovákia (TV: M4 Sport)

December 4., 20:30: Magyarország–Csehország (TV: M4 Sport)

December 6., 20:30: Magyarország–Németország (TV: M4 Sport)

A középdöntőben négy hatos csoportban játszanak a résztvevők (I. csoport – Granollers: A-B csoportok továbbjutói, II. csoport: C-D csoportok továbbjutói, III. csoport – Granollers: E-F csoportok továbbjutói, IV. csoport – Torrevieja: G-H csoportok továbbjutói). A középdöntő csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A középdöntő mérkőzésnapjai: december 8., 10., 12.

Negyeddöntők (Granollers): december 14-15.

Elődöntők (Granollers): december 17.

Döntő, bronzmérkőzés (Granollers): december 19.

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs