„Lesérült” az olimpiai bronzérmes Márton Anita edzője

Eperjesi László a kórházból irányítja a súlylökőnő edzéseit.

Az elmúlt hét szerdáján a szegedi atlétikai pályán sportnyelven fogalmazva  „lesérült” és kórházba került Eperjesi László, a szülése után visszatérésre készülő Márton Anita mestere. A sikerkovács edzőt műteni is kellett, de mint arról az SzPress Hírszolgálatnak beszámolt, munkáját egy kényszer szülte új forgatókönyv szerint így is folytatni tudja. 

Feltalálta magát

Segítettem kijavítani a pályán a kalapácsvető kidobó ketrecet, leestem és ezt mindkét lábam bánta. Az egyiken a sípcsontom és a bokám, a másikon a sarkam sérült meg. Műteni kellett, ezért néhány napig nem hagyhatom el a kórházat. Először nagy volt az ijedtség, de aztán sikerült megnyugtatnom Anitát, hogy egy napig sem marad edző nélkül, megtalálom a módját a közös munkánk folytatásának. Az élet nem áll meg, egy belevaló edzőnek nem csak jól kell dolgoznia, hanem váratlan helyzetekben is fel kell találnia magát” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a 32 esztendős olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes súlylökőnő mestere.

Mivel a 62. évében járó Eperjesi László egy ideig nem látogathatja a pályát, azonnal kitalálta, hogy miként tud kapcsolatot teremteni a magyar atlétika első világbajnokával, és azt is, hogy a tokiói álmokat szövő versenyzőjének az edzésmunkáját miként tudja irányítani, illetve elemezni.

Segít a „jobbkéz”

Egyelőre itt a kórházban írom meg Anita edzéstervét, amit a szakmai csapatunkba tartozó nagyfiam, úgy is mondhatnám, hogy a jobbkezem visz ki a pályára, ugyanő veszi fel videóra a mozgását. A felvételek még aznap eljutnak hozzám, nem marad más hátra, mint a videók elemzése, amelyekhez aztán csatolom a megjegyzéseimet. A következő napon már ezeket a tanácsokat beépítve folytatódik a munka, Remélem, hogy mielőbb újra ott lehetek Anita oldalán, nem sokkal később pedig minden visszatér a rendes kerékvágásba” – mondta Eperjesi László, aki nem a balszerencséjével foglalkozik, hanem a rá jellemző pozitív gondolkodással a megoldással, a zökkenőmentes munkával.

Eperjesi László az újvidéki Zentáról költözött Magyarországra, ahogy annak idején a labdarúgó Nikolics Nemanja és az úszó Szabó Szebasztián is. A Pars Krisztiánnál egy évvel fiatalabb ifj. Eperjesi László az olimpiai bajnokhoz hasonlóan kalapácsvetőként versenyzett, és lett junior bajnok.

Szalay Péter (SzPress Sporthírszolgálat)

 

Fotók: atlétika.hu és szeged365.hu