Lévai Levente arany-, Tótok Péter bronzérmet szerzett az U20-as birkózó Eb-n

Az U17-es után az U20-as Európa-bajnokság is megkezdődött ugyanazon a helyszínen, Újvidéken.

A Magyar Birkózók Szövetségének keddi tájékoztatása szerint kötöttfogásban a magyarok közül az ebben a korosztályban vb- és Eb-2. Lévai Levente (77 kg, BHSE) jutott a legtovább, mégpedig elképesztően nehéz ágról, hiszen egyéniként induló orosz, majd azeri és ukrán rivális testén át beverekedte magát a keddi döntőbe. Itt az U20-as Eb-győztes és vb-2. moldovai Alexandru Solovei ellen vívott még egy rangadót a Lévai fivérek legifjabbja, a felnőtt vb- és Eb-2., párizsi olimpikon Zoltán, valamint a vb- és Eb-3. Tamás öccse. S folytatta menetelését, hiszen öldöklő küzdelemben, 0-2-ről 3-2-re fordítva diadalmaskodott, megszerezve pályafutása első világversenyes aranyérmét.

Galéria:

(fotók: UWW)

Tótok Péter (55 kg, Vasas-KIMBA) cseh, észt és lengyel birkózót verve, moldovaitól kikapva jutott el a bronzmérkőzésig. Ezen billentést és pörgetéseket végrehajtva 10-1-es technikai tussal verte a görög Vaszilejosz Papageorgiut, így a dobogó alsó fokára állhatott.

Galéria:

(fotók: UWW)

A kedden kezdők közöl Domokos Edmond (60 kg, Szigetvár-KIMBA) túljutott a francián és a fehéroroszon, az elődöntőben kikapott az orosztól, így szerdán bronzmérkőzést vívhat majd. A vigaszágon folytathatja Mányik Dávid (67 kg, ESMTK-KIMBA) és Kudelász Hunor (97 kg, FTC-KIMBA), és a hölgyek is elkezdik a szereplésüket.

Fotók: UWW