Lezárult egy sikeres korszak az utánpótlás sportban

Egyéni sportokban a BVSC-Zugló vívószakosztálya, a csapatsportágak közül pedig az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia nyerte el 2017-es eredményei alapján Az év műhelye-díjat.

A MOB, a Decathlon és az utanpotlassport.hu közös elismerését öt év után utoljára adták át március 26-án, hétfő este Budapesten, a Larus étteremben. A hónap legeredményesebb műhelyét hatvan alkalommal ismerték el – számolt be a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja.

Az_Ev_Muhelye_Gala04__BVSC_Zuglo_Vivas_2018_sportmenu

A BVSC-s vívók és a székesfehérvári hokisok eredményeiről itt olvashat bővebben.

Az_Ev_Muhelye_Gala04_Ifjabb_Ocskay_Gabor_Akademia_Jegkorong_2018_sportmenu

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke elmondta, öt év különösen hosszú idő a sportban – több mint egy olimpiai ciklus -, az utánpótlásban pedig még inkább, hiszen ez a korszak legkésőbb a felnőtté váláskor véget ért. Hozzátette, sikertörténetnek értékelik ezt az időszakot, hiszen hiába a felnőtt olimpiai eredmények alapján ítélik meg a munkájukat, megfelelő utánpótlás nélkül ezek a sikerek nem jöhetnének létre.

Az_Ev_Muhelye_Gala01_Kulcsar_Krisztian_2018_sportmenu

A Magyar Olimpiai Bizottságnak egyik kiemelt célja az utánpótlássport erősítése. Másik feladatunk a műhelyek erősítése. Büszkék vagyunk arra, hogy ezalatt az öt év alatt az egyesületeknek, illetve az egyesületek szakosztályainak tudtunk közvetlenül segíteni” – emelte ki a MOB elnöke. Az olimpiai ezüstérmes vívó sportvezető kifejtette, hogy példaéértékű együttműködés volt ez a díjazás a sportszakma, a piaci szereplők és a média között. „Ebből mindenki profitált” – jegyezte meg.

Bölcs, aki belátja, hogy mikor érdemes változtatni, amikor még nincs erőltetettség, amikor az érdeklődés a tetőfokán van. Nincs vége, csak átalakul. Meg fogjuk találni az új közös projektet” – fogalmazott.

Az_Ev_Muhelye_Gala02_Postfai_Gabor_2018_sportmenu

Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója kifejtette, elsősorban azért ért véget a díj története, mert „kicsit elfáradt, több alkalommal is ugyanaz volt a győztes, és nem akarták, hogy megszokássá váljon„, ugyanakkor már gondolkoznak új, hasonló projektekben. A cégvezető – aki Ausztriában folytatja vezetői tevékenységét – arról is beszélt, széleskörű összefogás eredménye volt a díjazás, amihez mindenki hozzátette a maga részét. Azt is elmondta, az utánpótlássport mellett többek közt szabadidős rendezvényeket, iskolai tornatermek felújítását, helyi rendezvényeket is támogatnak.

A korábbi öttusázó Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára elmondta, az utánpótlásnak köszönhető, hogy Magyarországra továbbra is sportnemzetként tekintenek.

Az eseményt az utanpotlassport.hu kiadója, a MédiaBook ügyvezetője, Bruckner Gábor zárta, aki visszamenőleg méltatta az ötéves sorozatot.

Az öt esztendő alatt 58 800 000 forint értékű sportfelszerelés-utalvány került a fiatal sportolókhoz. A 49 különböző győztes 18 sportágban 22 városból érkezett, a legtöbbször, szám szerint négyszer a BVSC-Zugló vívói nyerték el A hónap műhelye díjat.

Nagy sikert aratott Bánhegyi Adrienn világ- és Európa-bajnok kötélugró látványos bemutatója, de kijutott a tapsból a bűvész Habók Jánosnak és Jankó „Manó” Zsoltnak, aki jégkorongozót festett nyílt színen, vászonra. A műsorvezető Hajdú B. István volt.

fotó: MOB/Szalmás Péter