Liget Akadályfutás – 25 kaland 6,5 km-en a Városligetben

Szeptember 26-án a kalandvágyó futóké a Városliget.

Újdonsággal készül és hívja a sportolókat a BSI. Először jön a urban race,azaz a városi akadály verseny a Városligetben.

A világon egyre népszerűbb városi akadályversenyek (urban race) mintájára rendezzük meg egyedi, a megújuló Városligetre szabott módon a Liget Akadályfutást szeptember 26-án. A különleges verseny 6,5 km-es útvonalán 25 kaland várja a résztvevőket és olyan helyszíneket is érint ahol még sohasem futhattunk: a gyönyörűen felújított Millennium Házát, a Mezőgazdasági Múzeum termeit, a Vajdahunyad-béli Jáki templom kerengőjét, vagy éppen Budapest legnagyobb mélygarázsát. Ez az új budapesti verseny a kezdőktől az ultrafutókig mindenkinek nagy élményt jelenthet.” -mondta a szervező Budapest Sportiroda (BSI) versenyigazgatója Kocsis Árpád.

A Városliget megóvása érdekében a versenyzők nem tömegrajttal, hanem kis csoportokban, időkülönbséggel indulnak, így kiküszöbölhető a pályán és az akadályoknál a zsúfoltság is.

Az útvonal keresztül-kasul kanyarog Városligeten, a 25 akadály leküzdése pedig szórakoztató sportélményt nyújt. Lesz többek között :
– füst-, és habalagút,
– mászófal,
– 200 m-es sprint,
– Királydomb,
– csuklós BKV busz,
– PET palack medence,
– gumihegy.

A Liget Akadályfutás kiváló családi program lehet, de baráti társaságoknak, céges közösségeknek is nagyszerű lehetőséget nyújt a sportos együttlétre.

Időpont: 2021. szeptember 26. vasárnap

Rajtok: Az első futam rajta 10 órakor, majd ezt követően 15 percenként indulnak a futamok. A futamokra regisztrálni kell, 1-1 futam létszámlimitje 150 fő. A rajtolás 3 fős csoportokban, 15 másodpercenként történik.

Az eseményen minden befutó Liget formájú érmet kap ajándékba.

Helyszín: Városliget – a rajt-cél terület a Napozóréten

A táv hossza: 6,5 km
Akadályok száma: 25
 A eseményel kapcsolatos további információk:  Liget akadályfutás

Liget Akadályfutás – pályaleírás

A 6,5 km-es távon minden érdeklődő futva ismerheti meg a Városligetet, miközben természetes és épített akadályokon halad át. Íme a RÉSZLETEK.

Az esemény útvonalfilmje:

fotó: BSI