Ligeti Dániel ötödik lett az Eb-n

A varsói Európa-bajnokság harmadik napján befejezték küzdelmeiket a szabadfogásúak.

A Magyar Birkózó Szövetség szerdai beszámolója szerint a szakágban egy magyar éremesély adódott, az Eb-2. és -3., de legutóbb hét éve dobogós Ligeti Dániel (125 kg, Haladás) a vb- és Eb-3. ukrán Olekszandr Hocjanivszkij elleni bronzmérkőzésen próbálta megragadni. Ám nem sikerült, egy intés, egy kontra és egy lábra menés az erős rivális 5-0-s sikerét hozta, így nehézsúlyú honfitársunk ötödik lett.

Szerdán elkezdték szereplésüket a női birkózók, köztük két magyar. A junior vb-2., U23-as Eb-3. Dénes Mercédesz (55 kg, Érdi Spartacus) 5-0-ra kikapott az Eb-2., vb-3. holland Jessica Blaszkától, az Eb-ezüstérmes, kétszeres U23-as Eb-győztes Németh Zsanett (76 kg, UTE) pedig fordulatos mérkőzésen 6-5-re a hozzá hasonlóan U23-as kontinensbajnok ukrán Anasztaszija Sustovától. Mivel egyikük legyőzője sem jutott be a fináléba, mindkét honfitársnőnk kiesett.

Csütörtökön két újabb magyar hölgy lép a lengyelországi szőnyegre. A 2013-as világbajnok, tokiói olimpiai kvótás Sastin Marianna (62 kg, Vasas) rangadóval kezd a vb- és kétszeres Eb-győztes bolgár Tajbe Juszejn ellen, az Eb-3., U23-as Eb-1. Galambos Ramóna (57 kg, UTE) pedig elsőre az Eb-2. és -3. orosz Szvetlana Lipatovát fogta ki.

Fotó: MBSZ