Lőrincz Tamás a zászlóvívő a záróünnepségen

Szombaton nagy többséggel a kötöttfogású birkózó Lőrincz Tamást választották meg a magyar csapat tagjai a minszki Európa Játékok vasárnap esti záróünnepségén zászlóvivőnek.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjának közlése szerint a magyar birkózó szombaton a sportág -77kg-os súlycsoportjában szerzett bronzérmet.

Lőrincz Tamás, aki 2012-ben a londoni olimpián állhatott fel a dobogó második fokára, 2010 óta szinte minden évben szerzett valamilyen színű érmet olimpián, világ- vagy Európa-bajnokságon.

A II. Európa Játékok megnyitóján a judós Ungvári Miklós vitte a magyar zászlót. Emlékeztetőül: a bakui első esemény nyitóceremóniáján a birkózó Veréb István, a zárón szintén Ungvári Miklós volt a zászlóviviő.

Vasárnap este a 121 fős magyar csapatból a még Minszkben tartózkodó 34 sportoló – asztaliteniszezők, birkózók, karatésok, ökölvívók, pályakerékpárosok, tollaslabdázók és tornászok – vonul fel a záróünnepségen, a többiek már korábban hazautaztak. A 10 napos multisport rendezvény záróeseménye magyar idő szerint 21 órakor kezdődik. A delegáció hétfőn érkezik Budapestre.

fotó: MOB/Szalmás Péter